BAKAN ALBAYRAK' TAN AÇIKLAMA
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, seçimlerin geride kaldığını belirterek, 'Bizim için ana gündemin ekonomide reform ve değişimin olduğu 4.5 yıllık kesintisiz bir dönem başlıyor. Çok hızlı bir normalleşme süreci yaşanacak' diye konuştu
Cumhur İttifakı'nın yüzde 51.7 ile birinci parti olduğu yerel seçimlerin ardından 4.5 yıllık seçimsiz, kesintisiz icraat ve yapısal reform dönemi başladı.
Büyümeden enflasyona, finansmandan bankacılığa, vergiden kalkınmaya kadar birçok alanda kapsamlı bir reform ajandası hazırlandı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 4.5 yıl boyunca seçim olmayacağının altını çizerek, ana gündemin ekonomide reform ve değişim olduğunu vurguladı. Birçok alanda ekonomiyi güçlendirecek refah ve zenginliğin yol haritası devreye girecek.
Albayrak'ın ifadesiyle seçimlerin ardından çok hızlı bir normalleşme süreci yaşanırken, döviz hesaplarında Türk Lirası'na yönelik hareket daha da hızlanacak.
GÜNDEM EKONOMİ
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, seçim gecesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda seçimlerin geride kaldığını belirterek, "Bizim için ana gündemin ekonomide reform ve değişimin olduğu 4.5 yıl kesintisiz bir dönem başlıyor.
Seçimler ülkemize, milletimize, demokrasimize hayırlı olsun. Sandığa gidip oy kullanan, demokrasiye sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Bakan Albayrak, Perşembe günü yaptığı açıklamada da, seçimden sonra çok hızlı bir normalleşme sürecinin yaşanacağını belirterek, "Büyümeden enflasyona, finansmandan bankacılığa birçok alanda önemli yol haritası ortaya koyacağız. Vakit kaybetmeden ekonomiyi daha ileriye taşıyacağız" dedi.
AJANDADA ÖNEMLİ MADDELER VAR
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 8 Nisan haftasında ekonomide yeni çerçeveyi açıklayacaklarını duyururken, reform ajandasındaki bazı önemli başlıklar şöyle:
VERGİ SİSTEMİ GÜÇLENECEK: Bakan Albayrak vergi reformunu yazdan önce belli noktaya getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Vergi reformunun çerçevesi Mayıs ayına kadar oluşturulacak. Ekonomi için hayati öneme sahip olan rekabetçi bir vergi sistemi oluşturulacak. Vergi reformunda mükellef odaklı yaklaşım benimsenecek.
REEL SEKTÖRÜN ELİ RAHATLAYACAK: Reel sektörün finansman da dâhil ihtiyacı olan alanlarda kararlı adımlar atılacak.
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ TAMAMLANACAK: İstanbul Finans Merkezi'nin fiziki tamamlanma süreci; artı işin teknik, hukuki, yasal altyapısıyla ilgili adımlar atılacak.
FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK: Hal Yasası Meclis'e sevk edilecek, ortaya konulacak uygulamalarla sebze meyve fiyatları düşecek.
Perakende Yasa taslağı, Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği ve Perakende Bilgi Sistemi Programı yaşama geçirilecek.
BANKACILIK SEKTÖRÜ: Bazı bankaların sermayelerini güçlendirilmesiyle ilgili adımların atılmasına devam edilecek. Mega projeler kesintisiz sürecek.
ENFLASYONLA MÜCADELE: Enflasyonla ve yüksek faizle mücadele sürecini güçlendirecek yeni hamleler devreye girecek.
İSTİHDAM SEFERİNE DEVAM: Yıl sonu için öngörülen 2.5 milyon istihdam hedefine ulaşılması için güçlü bir kampanya yürütülecek.
ŞİRKETLERİN ELİ RAHATLAYACAK: Konkordato süreçleri, sınıflandırma süreçleri üzerindeki çalışmalar devam edecek.
YENİ KALKINMA PLANI: Türkiye'nin yeni Kalkınma Planı açıklanacak. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalıştığı kalkınma planı Meclis'e gönderilecek.
TOPLUMSAL REFAH ODAKLI ADIMLAR: "Toplumsal refah" üzerine kurulu yapısal reformlar kapsamında yenilikçi üretim, istikrarlı büyüme, güçlü sanayi, yatırım, istihdam, kalkınmanın finansmanı önemli başlıklar olacak.