Bir dönemin ünlü kot markası sahibine FETÖ gözaltısı!

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in İzmir'de bulunduğu yıllarda kurmayları olarak bilinen ve daha sonra Akyaka Vakfı bünyesinde bir araya gelen 18 şüpheli hakkında operasyon başlatıldı. Rodi Giyim ile İdil Kolonyaları'nın sahipleri de gözaltı listesinde.

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in İzmir’de bulunduğu yıllarda kurmayları olarak bilinen ve daha sonra Akyaka Vakfı bünyesinde bir araya gelen 18 şüpheli hakkında operasyon başlatıldı. Rodi Giyim ile İdil Kolonyaları’nın sahipleri de gözaltı listesinde.


İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüt elebaşı Fetullah  Gülen tarafından 1978'de kurdurulduğu belirtilen ve OHAL kapsamında KHK ile  kapatılan Akyaka Vakfına düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan  18 şüpheliden 7'si yakalandı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda,  İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Akyaka Vakfına  yönelik bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 18 zanlıdan 7'si  yakalandı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğü Mali  Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

GÜLEN'İN KURDUĞU İLK VAKIFLARDAN

Akyaka Vakfının, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 1978'de İzmir'de  kurdurduğu ilk vakıflardan olduğu, gözaltına alınan ve haklarında yakalama kararı  çıkarılanlar arasında Gülen'in örgütü kurduğu ilk yıllarda beraber yola çıktığı  kişilerin de bulunduğu öğrenildi.

Şüphelilerin, Sancak Cami Yaşatma Derneğine sızarak zaman içinde  yönetimini ele geçirdikleri, böylece derneğe ait 99 iş yerinin mülkiyetini de  Akyaka Vakfına aktardıkları iddia edildi. Vakfa ait 16 ilde 47 taşınmaz daha  bulunduğu, örgüt mensuplarının başka derneklerin yönetimlerine sızarak ele  geçirildiği değerlendirilen bu gayrimenkullerle ilgili de mali suçlarla mücadele  polislerinin incelemesinin sürdüğü belirtildi.

Zanlıların mülkiyetlerini ele geçirdikleri başkalarına ait  gayrimenkuller aracılığıyla vakfa finans sağladıkları, örgüte eleman  kazandırdıkları ve  örgütsel faaliyetler yürüttükleri ileri sürüldü.

Vakfın yönetim kurulu üyelerinin son 5 yılda örgüte 2,5 milyon lira  aktardıkları ve Bank Asya'daki hesaplarında 8 milyon liralık para  hareketliliğinin tespit edildiği bildirildi.

Bazı zanlıların meslekleri ile hesaplarındaki para miktarının  şaşırtıcı boyutlarda olduğu öğrenildi.

Vakıf bünyesinde faaliyetlere katılan ve yönetim kurulundaki zanlılar  arasında, örgüt üyesi iş adamlarına yönelik operasyon kapsamında hakkında  yakalama kararı çıkarılan Rodi Jeans'in firari sahibi Fatih Kazancı ile aynı  soruşturma kapsamında tutuklu bulunan İdil Kolonyaları'nın sahibi Mehmet  Timuroğlu'nun da bulunduğu belirtildi.

Gözaltındaki bazı şüphelilerin, örgütün kriptolu mesajlaşma programı  'ByLock'u kullandıklarının tespit edildiği kaydedildi.