Bornova "etkin kaynak yönetimi" ile büyüyecek
Bornova Belediyesi'nin 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik planı belediye meclis toplantısında onaylandı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "Bornova'da proje ve hizmetlerimizi kaynaklarımızı etkin ve verimli bir biçimde kullanarak, hayata geçireceğiz. Bu temel ilke ile Bornova'yı daha da büyüteceğiz" dedi.
Bornova Belediyesi'nin 2020-2024 dönemini kapsayan stratejik planı Bornova Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ikinci oturumunda görüşülerek, onaylandı. Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle uyumlu stratejik plan hakkında meclis üyelerine bilgi veren Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 6 amaç ve 31 hedefi barındıran stratejik planda yer alan projeleri hayata geçirirken, etkin kaynak yönetimi ve tasarrufu temel ilke edindiklerini belirtti. Kent estetiğinden, çevre, sosyal ve ekonomik kalkınma projelerine kadar pek çok alanda atılım gerçekleştireceklerini belirten İduğ, şunları söyledi:
"Sürdürülebilirliğe büyük önem veriyoruz. Stratejik planımızı hem Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin stratejik planıyla uyumlu olacak şekilde hazırladık. Bu strateji ile katılımcılığı merkezine alan, hizmet kalitesi ile vatandaşlarının yaşam standardını yükselten, tarihi ve kültürel mirası ile yeniliklere açık, şeffaf yönetim anlayışıyla hızlı ve etkin hizmet üreten yönetim anlayışıyla çalışan güçlü ve kurumsal yapı oluşturacağız"
Anket yoluyla Bornovalıların da görüşleri alınarak şekillendirilen 2020-2024 stratejik planın amaçları; "Çağdaş ve sürdürülebilir bir kurumsal yapıya ulaşmak", "Kurumsal kaynakların etkin ve verimli yönetilmesini sağlamak ve tüketimlere yönelik çevreci tedbirler almak", "Yaşam standartları yüksek, planlı, modern ve güvenli Bornova için gerekli olan hizmetleri eksiksiz sunmak", "Sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmaya yönelik çalışmaları arttırmak ve bu çalışmaların sürdürülebilirliğini sağlamak", "Doğaya saygılı ve her canlı için yaşanabilir Bornova ilkesi doğrultusunda (çevre, enerji, atık yönetimi konusunda) gerekli olan çalışmaları yaparak, tüm canlıların sağlıklı yaşam hakkını korumak ve sürdürmek", "Denetlenebilir, şeffaf, demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla sivil inisiyatifin ve tüm yurttaşların yönetime katılmasını sağlamak" olarak belirlendi.