Bu protokol son sınıf öğrencilerini ilgilendiriyor
Dokuz Eylül Üniversitesi ile AC Türkiye İzmir Temsilciliği (Association of Coaching in Turkey) arasında imzalanan protokol kapsamında üniversite son sınıf öğrencileri, alacakları eğitimlerle hem koçluk kavramıyla tanışacak hem de iş hayatına alanında uzman profesyonellerle hazırlanacak.
İş dünyasında son yıllarda ön plana çıkmaya başlayan ‘koçluk’ kavramıyla ilgili örnek bir çalışma başlatan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü, AC Türkiye İzmir Temsilciliği (Association of Coaching in Turkey) ile yaptığı protokol ile öğrencilerin koçluk kavramıyla ilgili eğitim alarak iş hayatına hazırlanması için ilk adımı attı. Koçluk Pilot Çalışması kapsamında; Dokuz Eylül’ün fakülte ve meslek yüksekokullarının son sınıfında okuyan 20 öğrenci, 6 ay boyunca hem kişisel farkındalıklarını artıracak hem de profesyonel koçların vereceği eğitimlerle iş dünyasına hazırlanacak. Düzenlenen imza töreninde konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Okur, iş hayatına hazırlanmanın önemine dikkat çekerek, “Biz, yenilikçi ve öğrenci odaklı bir üniversiteyiz. Bu nedenle öğrencilerimizin yararına olacak her faaliyete katılıyoruz. İmzaladığımız bu protokol de bu çalışmalardan birisi olacak. Amacımız, öğrencilerimizin koçluk kavramıyla tanıştırarak iş hayatına profesyonel kişilerin tecrübe ve birikimleriyle hazırlanması. Altı ay sürecek bu çalışma sonucunda olumlu geri dönüşler alacağımıza inanıyoruz” dedi. Kariyer Planlama Koordinatörlüğü’nün örnek bir çalışmaya imza attığını kaydeden Okur, “Koordinatörlüğümüz, uzun zamandır öğrencilerimizin kariyer planlarına yardımcı olmak için ciddi çalışmalar yürütüyor. Bu pilot çalışmanın da fark yaratacağını düşünüyorum” diye konuştu.
UZMAN DANIŞMANLIĞI ÖNEMLİ
Öğrencilerin profesyonel koçluk desteği almasının önemine dikkat çeken DEÜ Genel Sekreter Vekili ve Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Özlem Çakır, “Öğrencilerimizin kariyerle ilgili doğru adımlar atması gelecekleri açısından son derece önemli çünkü mezun olur olmaz iş hayatı başlıyor. Bu noktada geleceği öngörebilmek, eldeki verileri doğru okumak, berrak ve dolu bir zihinle iş hayatına hazırlanmak gerekiyor. Dolayısıyla sürecin gelişiminde öğrencilere destek olacak profesyonellerin koçluğu; onların bilgi birikimi ve tecrübesi, öğrencilere ciddi katkılar sağlıyor. Biz de buradan hareketle, AC Türkiye İzmir Temsilciliği ile bir çalışma yapmak istedik ve bu projeyi birlikte şekillendirdik. Olumlu sonuçlar sağlayacağımıza inanıyoruz” ifadesinde bulundu.
PROFESYONEL YAKLAŞIM
Dokuz Eylül’ün kariyer projesine son derece profesyonelce yaklaştığını aktaran AC Türkiye İzmir Üniversiteleri Kariyer Koçluğu Proje Koordinatörü Nuray Ekinci ise, “Biz, projemizi bir hayal üzerine kurduk ve bunu da yaptığımız toplantılarda dile getirdik. Aslında biz koçların öncelikli amacı, kişilerin hayatı ve vizyonlarına katkı sağlamak. Biz de buradan hareketle, ‘bu konuda zorlanan kimler var? Onlara nasıl destek olabiliriz?’ diye düşündük ve üniversite öğrencilerine dokunmaya karar verdik. Böylece öğrencilerin kariyerleri konusuna farkında olamadıkları noktaları ortaya çıkartacak bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. Yaptığımız görüşmelerde üniversitemiz bize her zaman sıcak davrandı. İzmir’deki birçok üniversiteyle görüştük ama bizimle profesyonel işbirliği yapan Dokuz Eylül oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Okur ve Ekinci protokolü imzaladı.