Fuarda 40 milyon liralık satış gerçekleşti
Uşak 3. Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı'nda bayram havası esti. Yeni teknolojiyle buluşan üretici, fuarda 40 milyon liralık iş bağlantısına imza attı. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak'ın tarımı, sanayisi ve ticaretiyle hızla geliştiğine dikkat çekerek “Girişimci bir ruha sahibiz bu da yaptığımız her işe yansıyor. Fuarımız da bunun en güzel örneği” dedi.
GL Platform tarafından düzenlenen Uşak 3. Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı'nda stant açan 146 firma, çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikler ve yem sektöründeki gelişmeleri üreticiyle buluşturdu. 4 gün boyunca ziyaretçi ağırlayan fuarda özellikle traktör, tarım makinaları ve yem sanayi sektörlerine ilgi yoğun oldu. 100'ün üzerinde traktör satışı gerçekleştirken, Uşak'taki otellerde fuar nedeniyle tam doluluk oranlarına ulaştı. Fuarda 40 milyon liralık iş bağlantısı gerçekleşti.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, fuar gördüğü ilgi nedeniyle alana sığmayıp dışarıya taştığına dikkat çekek, “Uşak tarımda, sanayide gelişiyor. Ticarette yükselen bir kentiz. Uşak'taki bu değişimin ana kaynağı ise Uşaklıların sahip olduğu girişimci ruhudur. Bu şehirde işsizlik oranı, Türkiye ortalamasının çok altında, yüzde 4 civarında. Sadece bu ölçü bile kent ekonomisinin nereden nereye geldiğinin en önemli göstergesidir. Çok eskiden nerede olduğu bilinmeyen bir şehir konumundaydık ancak geldiğimiz noktada tarım sektörümüz, sanayi sektörümüz, sosyal yaşamımız girişimcilikle birleşince muhteşem şeyler olduğunu gösterdi. Artık fark edilen, fark yaratan, geleceğe güvenle bakan bir kentiz. Uşak, diğer illere rol model olan bir kent haline geliyor. Fuarımıza ollan ilgi ve burada hem firmaların hem üreticilerin hayata geçirdiği iş bağlantıları da bu girişimcilik ruhunun ve geleceğe güvenle bakmanın sonucudur” dedi.
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise Uşak'ta başta valilik olmak üzere belediye, borsa, Oda ve birlikler arasındaki uyum ve güçbirliği ile nelerin başarabildiğinin güzel bir örneğini yaşadıklarını söyledi. Uşak Fuarı'nın sektörün hem bilgilendirme hem de ticaret platformu haline geldiğine dikkat çeken Ceylan, “Bu fuar gerçekleştirdiği iş hacminin dışında aynı zamanda Uşak'ın el ele verdiğinde neler yaptığının da göstergesi. Çiftçisinden, sanayisine kadar üreten kesimin gurur kaynağı” diye konuştu.
NE DEDİLER?
Fuara katılan Kayalar Otomotiv yetkilisi Akın Sönmez, standlarında Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi ağırladıklarını ve 30'un üzerinde traktör satışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Tümosan Bayisi Vedat Öztürk de fuar hedeflerini yakaladıklarını söyledi. Öztürk, “Hedefimiz 40 traktörü bulacağız” dedi. Koç Otomotiv Yetkilisi Hakan Koç ise fuar alanının daha geniş olmasını istediklerini söyledi. Koç da 11 traktör satışı gerçekleştirdiklerini fuar sonuna kadar 20 satışı hedeflediklerini söyledi. Aydın Traktör Yetkilisi İsa Aydın da satış hedeflerine ulaştıklarını vurgulayarak çiftçilerin topraklarda parsel küçüklüğü nedeniyle küçük traktöre yöneldiklerini söyledi.