HER SİYASETÇİNİN BİR HAYALİ OLMALI

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili adayı Ali Engin, Kanal İzmir TV'de Seçim Özel programında Rıdvan Akgün'ün konuğu oldu. ''İnşallah bu seçimden umutlarımızı büyüterek çıkarız. Birlik beraberliğimizi artırarak çıkarız.'' dedi.

Hayalinin hizmet etmek olduğunu vurgulayan Engin ''Toplumumuzu ileriye götürmek. Hiç hak etmediğimiz bu durumdan vatandaşımızı çıkarmak istiyoruz. Demokrasinin mabedi olan TBMM'nin bir üyesi olmak bizim için bir onurdur. Benim hayalim ilkemize uygun, Türkiye'nin ideallerine, sorunlarına çözüm arayan ileriye taşıyan bir ülke olmak için vekil olmak. Her siyasetçinin bir hayali olmalıdır.'' dedi.

 

KADINLARIMIZIN İŞ GÜCÜ ARTTIRILMALI

Avrupa Birliği ülkelerinde kadının iş gücüne katılım oranı yaklaşık olarak yüzde  50 olduğunu belirten Engin ''Bizim ülkemizde bu oran yüzde 26. Neredeyse yarı yarıya. Parlamento kadar kadınlarımızın iş gücünün de artırılması gerekiyor. Kültürel değerlerimizi de sorgulamamız gerekiyor. Kadın cinayetleri ne yazık ki çok fazla. Kadına şiddet eğitim oranı arttıkça artıyor. Önce bunların önüne geçmemiz gerekiyor. Kadınlara her alanda verdiğimiz değer fazla olmalıdır.'' dedi.

 

MUHARREM İNCE BÜYÜK BİR ENERJİ GETİRDİ

Muharrem İnce bu kampanyanın bütününe büyük bir enerji ve dinamizm getirdi. Halkın içinden olması, annesinin hala köyünde yaşaması, genç olması, tecrübeli olması, halk ile iyi iletişim kurması bizlere büyük umut vermektedir. Diğer tarafta ise marka kıyafetler giyen, saraylarda oturan, bir yere gittiği zaman binlerce polis ile giden bir aday var. Bence halk burda doğru kişiyi seçecektir.

 

EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ 100 YILLIK BİR PARTİ OLMAMIZ

Bizim en büyük avantajımız 100 yıllık bir parti olmamızdır. Her köyde bir üyemiz vardır. Babadan oğula geçmiş bir devamlılığımız var. Bu bizim en büyük özelliğimiz. Bir örgüt partisiyiz. Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu da sahada şu anda. Örgütümüze, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, zor şartlarda çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.