Karşıyaka 'ICLEI - Sürdürülebilir Kentler Birliği'ne katıldı
Karşıyaka Belediyesi, 100'ün üzerinde ülkede bin 750'den fazla yerel ve bölgesel yönetimden oluşan ve sürdürülebilir kentsel kalkınmayı amaçlayan Almanya merkezli ICLEI Avrupa - Uluslararası Yerel Çevre Girişimleri Konseyi / Sürdürülebilir Kentler Birliği'ne katıldı.
DAHA YAŞANABİLİR BİR GELECEK İÇİN
ICLEI Avrupa’nın; alanında dünyanın en prestijli kuruluşlardan biri olduğunu ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeye kararlı üyelerden oluştuğunu aktaran Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Saadet Çağlın, “Karşıyaka Belediyesi olarak biz de şehrimizde sürdürülebilirlik adına istikrarlı bir politika izleme konusunda kararlıyız. Çevremiz için yerel hareketlerde bulunmak artık bir seçenek değildir, zorunluluktur. Karbon emisyonunu düşürmek zorundayız, yenilenebilir enerjiye odaklanmak zorundayız. Doğal, iyi gelişmiş, yaşanabilir ve adil bir gelecek yaratmak zorundayız. Karşıyaka Belediyesi olarak, Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde ICLEI'ye katılmamızın temel sebebi budur. Birlikte sürdürülebilir bir dünya yaratmak için çalışacağız diye konuştu.
KARŞIYAKA’NIN ÜYELİĞİ DUYURULDU
ICLEI Avrupa tarafından Karşıyaka Belediyesi’nin üyeliğini duyurmak amacıyla yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Karşıyaka Belediyesi, Türkiye'nin batısındaki İzmir Körfezi'nde konumlanmaktadır. Belediyenin Çevre Müdürlüğü halihazırda çeşitli sürdürülebilirlik konularında aktif olarak çalışmalar yürütmektedir. Özellikle, atık azaltımı konusunda ciddi çabalar sarf edilmektedir. Örnek olarak, 2019'un Aralık ayında Belediye bünyesinde yeni bir atık toplama programı yürürlüğe girmiştir. Bu program; kapı kapı dolaşılarak bilgilendirme yapılmasını ve geri dönüşebilir atıkların ayrılması için "mavi çöp torbası" dağıtımını içermektedir. Bu sene, bu çalışmanın kapsamı genişletilecek ve sokak toplayıcıları da sisteme dahil edilecektir.”
ICLEI AVRUPA HAKKINDA
ICLEI, sürdürülebilir kalkınmayı taahhüt eden bin 750’den fazla yerel ve bölgesel yönetimden oluşan küresel bir ağdır. 100’ü aşkın ülkede faaliyet göstermekte ve sürdürülebilirlik politikalarını etkilemektedir. Düşük emisyonlu, doğaya dayalı, adil, esnek ve döngüsel ekonomi uygulamalarının teşvik edildiği eylemsellik yaklaşımını benimseyen ICLEI’nin kuruluş ve faaliyet amaçları;