MeristemEGE yeni döneme hazır
Ege Üniversitesi EBİLTEM-Teknoloji Transfer Ofisi tarafından TÜBİTAK desteği ile başlatılan MeristemEGE Girişimcilik Sertifika Programı bugüne kadar sektörlere bir çok girişimci kazandırdı.
Ege Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerini gelenekselin dışına çıkıp, yeniliği başarıyla buluşturan girişimciler olarak yetiştirmek üzere yola çıkan program 3 yıl içinde 1843 başvuru aldı. Başvurular arasından seçilen 360 katılımcıdan 289 girişimci sertifika programını tamamlarken 94 girişimci teşvik programına başvurdu. 25 ön kuluçka kabul edildi,12 patent başvurusu yapıldı ve 13 şirket kuruldu. 2015 yılı itibarı ile KOSGEB ile yapılan protokol ile programı başarı ile tamamlayan katılımcılar “MeristemEGE Mezuniyet Sertifikası” ve “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası” almayı hak kazandı.
EÜ Girişimcilik Sertifika Programı MeristemEGE hakkında bilgiler veren EBİLTEM-TTO Lisanslama, İş Geliştirme ve Girişimcilik Uzmanı Naime Aydın, “Program için başvuruları internet üzerinden alıyoruz. Yapılan değerlendirme sonucu seçilen katılımcıları mülakata davet ediyoruz. Mülakat sonucu seçilen 40-45 kişilik bir ekibe 120 saatlik yoğun bir program uyguluyoruz” dedi.
“SAHADA ÖĞRENME METODUNU BENİMSİYORUZ”
Diğer sertifika programlarıyla bir çok yönden farklı olduklarını vurgulayan Aydın, sınıf içi eğitimler yerine sahada öğrenme metodunu benimsediklerini, katılımcıların takım çalışması, etkili sunum teknikleri ve yaratıcı düşünceler oluşturma gibi alanlarda kendilerini geliştirdiklerini belirtti.
EBİLTEM Müdür Yardımcısı ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Serdal Temel ve Lisanslama ve İş Geliştirme Birimi Uzmanı Semih Erden’in programda çok büyük emeklerinin olduğunu söyleyen Aydın, “ MeristemEGE 3 yıl içinde büyük bir aile ve marka oldu. Yeni programın oluşmasına da öncülük etti” dedi
Sahada öğrenme metodunun girişimcilere gel-otur-dinle formatından daha fazla yararlı olduğunu söyleyen Ege Üniversitesi Kuluçka Merkezi nüvEGE Operasyon Yönetimi Uzmanı Aysun Demirdöğen ise amaçlarının katılımcılara bu işin teorisini vermekten daha fazlası olduğunu, kişinin bu işi isteyip istemediği ve girişimcilik ruhunun olup olmadığının farkına varmasının bile katılımcılar için bir kazanç olduğunu söyledi. Bugüne kadar 9 kez gerçekleşen program için yeni dönem başvuruların Ekim ayında başlaması planlanıyor. (SS/MAÖ-YA)
Not: Fotoğraflar internetten geçildi.