"Müziksel Algı ve Bellek Geliştirme Kursu" başladı

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı tarafından gerçekleştirilen “Müziksel Algı ve Bellek Geliştirme Kursları” başladı.Kurslar, özel yetenek sınavı ile konservatuarlara, müzik ve güzel sanatlar fakültelerine yerleşmek isteyen adaylara yönelik düzenleniyor.Kursiyerler iki kurdan oluşan eğitim süresince “İşitsel, Makamsal Algı, Ritim Algısı ve Eser Dinleme” eğitimleri alacak.

Deneyimli öğretim elemanları tarafından verilen kurslar 18 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı kurulduğu ilk yıldan bu yana geleneksel müzik, oyun ve çalgı kültürüne ait değerleri, bilimsel yöntemlerle gelecek kuşaklara aktaracak yetkin eğitimciler, akademisyenler ve sanatçılar yetiştiriyor. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı; Temel Bilimler, Ses Eğitimi, Çalgı Yapım, Türk Halk Oyunları bölümlerinden birinde eğitim almak isteyenler 15-22 Ağustos arasında ön kayıt yaptırması gerekiyor. Özel yetenek sınavları 27 Ağustos’ta başlıyor.

 

DOLU DOLU BİR İÇERİK

Ege Üniversitesi Türk Musikisi Devlet KonservatuarıMüdür Yardımcısı Doç. Dr. Sıtkı Bahadır Tutu, “Lisans seviyesinde öğrenci kabul eden konservatuarlar ve güzel sanatlarfakülteleri özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul etmektedirler. Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz bazı anketlerde ve bize başvuran öğrenciler üzerine yaptığımız çalışmalarda, öğrenciler artık bütün Türkiye’yi kapsama alanında görüyorlar. Sadece bulundukları ilde değil birçok ilde ki müzik okullarının programlarına başvurarak şanslarını deniyorlar” dedi.

Müziksel Algı ve Bellek Geliştirme Kursunu özellikle İzmir’de ikamet eden konservatuar eğitimi almak isteyenlere yönelik açtıklarını ifade eden Doç. Dr. Tutu, “ Benzer şekilde gelişim kursları farklı yerlerde de düzenleniyor. Fakat başka bir şehirde ki programa başvuracağınız zaman çok daha önceden giderek uzunca bir vakit kursları takip etmek için orada kalmanız gerekiyor. Buda hem aileler için hem de öğrenciler için belirli bir külfet oluşturuyor. Bizde bu amaçla programımızı şekillendirirken, müzik programlarını, özel yetenek sınavlarını inceledik bunlara ilişkin bir müfredat hazırladık. Herkesin bulunduğu ilde sınava hazırlanma gibi bir imkân yaratmaya çalıştık. Bu hazırladığımız program iki kurdan oluşuyor. Bunlardan birinci kur bütün müzik okullarının sınavlarında ortak bulunan konuları kapsıyor. İkinci kur ise özellikle ‘Türk Müziği’ programı olan okulların giriş sınavlarına yönelik müfredatı içeriyor. Bunlar makamsal algılamayı, ritim algılamasını ve piyana ile tonel ezgilerin algılanmasını içeriyor. Bunlar aynı zamanda bütün müzik programlarının üzerinde durduğu ortak başlıklardır” diye konuştu.(