Rektör Hotar ve Başkan Tugay 'Çarşı' için buluştu

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Çarşı'nın revizyon projesinde yapılacak iş birliğine ilişkin, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'a ziyarette bulundu.




Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Çarşı’nın revizyon projesinde yapılacak iş birliğine ilişkin, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a ziyarette bulundu. Görüşmenin son derece olumlu geçtiğini belirten Başkan Tugay, DEÜ Rektörlüğü’ne resmi müracaat da yaptıklarını ve iş birliğini en hızlı şekilde hayata geçireceklerini söyledi.

“ÖRNEK BİR İŞ BİRLİĞİ OLACAK”
Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından sağlanacak akademik desteğin, Çarşı’yı yenileme çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Tugay “Karşıyaka’nın kalbi ve vitrini konumundaki Çarşı bölgesinde yıllardır süregelen sorunlara kökten çözüm sağlayabilmek için son derece titiz bir hazırlık süreci geçiriyoruz. Bu yolda bize destek veren Sayın Rektör Nükhet Hotar’a ve ekibine teşekkür ediyorum. İş birliğine hazırız ve en kısa sürede çalışmalarımıza başlayacağız. Belediye - Üniversite iş birliğine güzel bir örnek sergileyeceğimize inanıyorum” dedi.

HOTAR’DAN DESTEK MESAJI
Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar da Çarşı revizyonunun yanı sıra, kente katkı sağlayacak farklı projelerde de iş birliğine açık olduklarını ifade etti. Rektör Hotar, ziyaretin ardından resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Mimarlık Fakültemizin desteğiyle Karşıyaka Çarşısı’nın revizyonuna ilişkin görüşmede bulunmak üzere ziyaretimize gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı ağırladık. İzmir’e katkı sağlayacak iş birliklerine hazır olduğumuzu belirttiğimiz Sayın Tugay’a çalışmalarında başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı. Ziyarete, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım da katıldı.

NELER YAPILACAK?
Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için; Karşıyaka Belediyesi ve DEÜ Mimarlık Fakültesi’nin iş birliği ile “Karşıyaka Çarşı Bölgesini Geliştirmeye Yönelik Çalışmalara Temel Olacak Analiz, Sentez ve Olası Mekânsal Gelişme Senaryolarının Oluşturulması” başlıklı bir çalışma hazırlanacak. Çarşı bölgesinin işlevsel ve mekânsal dinamiklerinin ortaya konulacağı, alanın gelişimine yönelik çalışmalara altlık olacak araştırma, analiz, sentez ve temel gelişme stratejilerinin oluşturulması hedeflenecek. Bu kapsamda; analiz ve anket çalışmaları ile esnaf, bölge halkı ve resmi kurum, kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve derneklerin katılımıyla çalıştaylar yapılacak. Elde edilecek veriler doğrultusunda temel gelişme stratejileri ve senaryoları oluşturulacak. Son aşamada hazırlanacak rapor, ulusal çapta düzenlenmesi planlanan ‘Kentsel Tasarım Yarışması’nın şartnamesine de esas olacak.