Yaşamda Kalite proje ve fikir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Yaşar Üniversitesi toplantı salonunda düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törene İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Çömdenile çok sayıda öğrenci ve öğretmen hazır bulundu.
6’ıncısı gerçekleşen Yaşamda kalite proje ve fikir yarışmasında birbirinden ilginç projeler yarıştı. Geri dönüşüm, enerji verimliliği, doğa ve çevre, engelsiz ve mutlu yaşam, yaşanabilir kent (göç-trafik-istihdam), nesnelerin interneti, eğitimde yeni yaklaşımlar, endüstri 4.0, organik tarım konularında fikirlerini projelere dönüştüren öğrenciler gelen ziyaretçilere projeleri ile ilgili bilgi verdi.
6 yıldır devam ediyor
Törende bir konuşma yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu,‘Yaşamda Kalite Proje Ve Fikir Yarışması’;sponsor desteği ile ve gönüllü komite çabası ile yürütülen ve 6 yıldır devam eden uzun soluklu bir proje olmakla birlikte aynı zamanda son dönemde yapılan sürdürülebilirliğini ispatlamış önemli bir sosyal sorumluluk projesi örneği olduğunu dile getirdi.
“Önceliğimiz yaşamda kaliteyi artırmak”
Dünyanın sürekli gelişim halinde vedünyada teknoloji ve bilişim alanında büyük ve yeni üretimler söz konusu olduğunu da söyleyen Vargeloğlu, “Ortaklaşa yürüttüğümüz bu projede hedefimiz, öncelikle yaşamda kaliteyi artırmaktır. Bunun için genç neslin yaşama daha sıkı tutunarak üretken olmalarını sağlamalıyız. Biz de bu üretim yarışında yer almak zorundayız. Bu nedenle Geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, Çocuk ve gençlere gerekli desteği vererek araştırmacı bir ruh kazandırmak yeni nesle bırakacağımız en güzel yatırım olacaktır. Ancak bu sayede Türkiye’yi çağdaş medeniyet seviyesinin de üstüne taşıyacağız. Mustafa Kemal Atatürk ‘İlerlemiş medeni bir millet olarak medeniyet düzeyinin üzerinde yaşayacağız. Bu hayat ancak ilim ve fen ile olur.’ demiştir” dedi.
“Bu tür çalışmalar insanlık adına önemli”
İnsanlık adına yararlı yeni buluş ve projelerinin hayata geçirebilmesi için bu gibi çalışmaların son derece önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Vargeloğlu, “Geleceğimizin mimarı olan kıymetli öğrencilerin, ilme saygısı olan, gelecekte ilim adamı olmayı arzulayan ve toplumda sahip olduğu güzel fikirleri ile yer edinmek isteyen öğrencilerin her şeyden önce araştırmacı yanlarını ortaya çıkarması adına bu projeler oldukça önem kazanmaktadır” ifadelerini kullandı.
“Amacımız, yaratıcı ve verimli insan modeli yaratmak”
Bu proje ile yetiştirilmesi istenen insan modelini de anlatan Vargeloğlu sözlerini şöyle bitirdi: “Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli olan bir insan modelidir. Bu anlamda gençlerimizin İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazanmak suretiyle hayata hazırlanmaları önce gençlerin kendilerini mutlu kılacak; sonra onların mutluluğu toplumun mutluluğuna katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Çömden, “En büyük emek öğrencilerin”
Konuşmasına yarışmaya katkı veren il milli eğitim müdürlüğüne ve yaşar üniversitesine teşekkür ederek başlayan KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Çömden ise, en büyük emeğin öğrencilerinin olduğunu söyledi. Çömden, “Sanayimiz dünya ile rekabete açıldı. Sanayide inovasyon kültürünün önemi tartışılmaz noktaya geldi. Hepimiz bunun farkındayız. Bunun için zaten inovasyon ekosisteminin oluşturulası için çalışmalar yapılıyor, yapıyoruz” dedi.
Kaliteli üretim için eğitimin önemini vurgulayan Çömden, “Ülkemizde dünya ile yarışacağımız rekabet ortamının yaratılması gerekiyor. İnovasyon ortamının ve kültürünün oluşması bizim işimiz. Ayrıca bu yarışmada 1’inci, 2’inci ve 3’üncü olan öğrencilerimiz 25-26 Mayıs yapacağımız etkinliğimizde projelerini anlatacak” değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR