Reklam
Erdoğan: Davaya müdahillik dilekçemiz teslim edilecek

Erdoğan: Davaya müdahillik dilekçemiz teslim edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(İsrail'e karşı açılan soykırım davası) Meclis hukuk heyetimiz, 7 Ağustos'ta Lahey'de davaya müdahillik dilekçemizi Adalet Divanına teslim edecektir." dedi.

05 Ağustos 2024 - 20:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde iyi çalışılmış, Türkiye ekonomisine katkı yapacak yeni paketlerle iş dünyamıza destek vermeyi sürdüreceğiz. Haziran itibarıyla enflasyonda başlayan düşüş süreci Temmuz'da biraz daha belirginleşti. Önümüzdeki aylarda bu eğilim hızlanarak devam edecek. (Aile Destek Programı) 2 yıldır uyguladığımız destek programımızı, sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika başta olmak üzere Batılı aktörler, ne yazık ki İsrail'in ve bir avuç fanatik siyonistin esiri olmuş durumda. (İsrail'in Gazze saldırıları) Son 10 ayda 40 bin masumun hayatına mal olan bu barbarlığın bir an önce sona ermesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Türkiye, varlık, yokluk mücadelesi verdiği bu zor günlerinde Filistin'in yanındadır, tüm imkanlarıyla Filistinli kardeşlerine sahip çıkmaktadır. Gözünü kan bürümüş soykırım şebekesi ne yaparsa yapsın, Türkiye'nin ve Türk milletinin Filistin halkıyla dayanışmasını engelleyemeyecektir."  ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"(İsrail'e karşı açılan soykırım davası) Meclis hukuk heyetimiz, 7 Ağustos'ta Lahey'de davaya müdahillik dilekçemizi Adalet Divanına teslim edecektir."

"Amerika, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya, Belarus cezaevlerindeki 26 kişinin değişimi hiçbir pürüzle karşılaşılmadan dünyaya örnek şekilde yapıldı. İnsani boyutunun ötesinde Türkiye'nin kilit rolünü tescilleyen bu önemli takas operasyonunda kritik rol üstlenen MİT ve MİT mensuplarımızı tebrik ediyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan: Biz asırlar boyunca tarihinde sömürgecilik ayıbı olmayan bir devletiz
Erdoğan: Biz asırlar boyunca tarihinde sömürgecilik ayıbı...
Bakan Şimşek: Fiyat istikrarını sağlamak için politikalarımızı eşgüdüm içerisinde sürdüreceğiz
Bakan Şimşek: Fiyat istikrarını sağlamak için...