Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, yaz aylarında en sık görülen kadın hastalıklarını ve bu hastalıklardan kaçınmak için nasıl önlemler alınması gerektiği hakkında önemli bilgiler paylaştı. İşte, yaz aylarında sık olarak karşılaşılan yaz hastalıkları ve yılın en sıcak aylarını sorunsuz geçirebilmeniz için dikkat etmeniz gerekenler...
-
YAZ AYLARI KADINLARIN SAĞLIĞIYLA OYNUYOR
-
Sıcak hava göz enfeksiyonlarını arttırıyor
Yaz mevsiminde göz enfeksiyonları da önemli derecede artıyor. Yaz tatilinde havuz ve deniz kenarında serinlerken gözlerin de korunmasının enfeksiyonlardan korunmak için önemli olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Göz Hastalıkları Bölümü Direktörü Prof. Dr. Sarper Karaküçük, “Sıcak hava mikrop üremesini hızlandırdığı için kolaylıkla mikrop kapılabilir. Bu nedenle yaz mevsiminde göz sağlığına daha çok önem verilmeli” şeklinde konuştu.
-
28 Temmuz Dünya Hepatit Günü
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Çağrı Büke, karaciğer naklinin yüzde 60 ila 70’inin hepatit B ve C virüs kaynaklı olduğunu söyledi. Her yıl tüm dünyada 2.5 milyona yakın kişiye yeni tanı konulduğunu belirten Prof. Dr. Büke, “Evde bir bireyde enfeksiyon söz konusuysa aynı ortamda yaşayan diğer kişilerin de test yaptırıp gerekliyse hepatit B’ye karşı aşıyla korunmalı” uyarısında bulundu
-
"Enfeksiyonlarına karşı hazırlıklı olmalıyız"
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Ceylan, "Yazın doğa yürüyüşleri, denize, havuza girme ve piknik yapma gibi faaliyetlerin artmasıyla insanlar kirli ortamlarla daha çok temas ediyor. Bu dönemlerde üst solunum yolu enfeksiyonlarına, ishallere ve kenelere karşı hazırlıklı olmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.
-
KALP RAHATSIZLIĞI OLANLAR DİKKAT !
Uzmanlar, ağır kalp hastalıklarının belirtilerinin, ilk birkaç gün hatta saatler içinde dahi ortaya çıkabildiğini belirterek, "Ağırlık derecesi az olanlar, çeşidine göre aylar içinde hatta yıllar içinde de görülebilir." dedi.
-
40 GÜNLÜKKEN ÖPTÜLER, ENGELLİ OLDU !
Ankara'da, Bilnur ve Metin Aydın çiftinin 3 çocuğundan 9 yaşındaki Ecrin, 40 günlükken eve gelen misafirin öpmesi sonucu ortaya çıktığı öne sürülen 'pnömokok' virüsünün yol açtığı menenjit ve sonrasında gelişen 'serebral palsi' hastalığına yakalandı. Ecrin, anne ve babasının çabasıyla sürdürülen tedavi sonucu ağır engelli olarak hayata tutundu.
-
GRİBE KARŞI UYARI !
Yavuz Selim Güler, kış mevsimi itibariyle özellikle bebek ve çocuklarda sık rastlanan gribal enfeksiyonlarda ailelerin nasıl tedbir alması gerektiği yönünde önemli açıklamalarda bulundu.
-
IPHONE ALMAK İÇİN BÖBREĞİNİ SATTI HAYATI KARARDI!
Çin'de Apple'ın telefonlarından almak isteyen bir genç, böbreklerinden birini satınca diyalize bağlı yaşamak zorunda kaldı.
-
KEZZAP DÖKÜP, KULAKLARINI KESTİLER..
Osmaniye’de başına kezzap dökülüp, kulakları kesilen sokak köpeği hayvanseverler tarafından Gaziantep’e getirildi. Ağız kısmında derin yaralar bulanan köpek tedaviye alındı.
-
NABIZ SAYINIZ BU ARALIKTAYSA DİKKAT !
İnsan vücudu bazı rakamlarla bile sağlık hakkında bilgi verebiliyor. Bu rakamlardan biri de kalp atış hızıyla ilgili. Ortalama 60-100 arası olması gereken kalp atış hızı yani nabız sayısının normalden yüksek olması birtakım kalp, akciğer ve kansızlık sorunlarına işaret edebiliyor.
-
ENFEKSİYONDAN KORUNMANIN YOLLARI
Okula giden çocuklar gitmeyenlere göre daha sık solunum yolu hastalıkları geçiriyor. Bunun nedeni ise sık paylaşılan okul gereçleri, ortak paylaşım alanlarında kullanılan eşyalar olabilir.
-
KÖPEĞİ YALADI, ADAM HASTANELİK OLDU!
ABD'de Greg Manteufel isimli bir adam, kedi ve köpeklerden insanlara geçen Capnocytophaga Canimorsus bakterisi nedeniyle ölümle pençeleşiyor.
-
ÇİĞ YEDİ, OLACAKLARI TAHMİN EDEMEDİ!
Güney Kore’de yaşayan 71 yaşındaki bir adam, çiğ deniz ürünü tükettiği için bir tür deri enfeksiyonuna yakalandı, talihsiz adamın et yiyen bakteri sebebiyle elini kaybettiği açıklandı.
-
DENİZ VE HAVUZA DİKKAT!!
Yaz aylarında havuza girerek rahatlamak isteyen kişiler enfeksiyon tehdidiyle karşı karşıya! Yaz tatilinin olmazsa olması deniz ve havuz enfeksiyon riskini artırıyor.
-
SADECE BİR DENEME DEYİP GEÇMEYİN
Suya dayanıklılar değil suyla çıkanlar tercih edilmeli Nasıl ki başkasının diş fırçasını kullanmıyorsak, başkasının makyaj malzemesini de kullanmamalıyız. Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Atmaca, tester ürünlerin bakteri yuvası olduğunu ve göz sağlığımız için bu ürünlerden uzak durmamız gerektiğini belirtti…
-
Gribi ilaçsız atlatabilirsiniz
Abdi İbrahim'den yapılan açıklamada, grip hastalığını, çevreye bulaştırmadan daha hızlı ve kolay atlatabilmenin doğal kaynaklı tedavi ile mümkün olduğu belirtildi.
-
Göbek ağrısı neden olur!
Göbek çevresinde ağrı sorunu bir çok hastalığın belirtisi olarak görülebilir. Rahatsızlık ihmal edilmemeli ve bir an önce uzman doktora gidilmelidir.