Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanlığının ev sahipliğinde toplandı.
-
Gıda komitesi toplandı
-
VATANDAŞ GIDA FİYATLARINI MARKETTE 3.3 KAT DAHA PAHALIYA TÜKETİYOR
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) verilerine göre, çiftçide 1.45 TL olan marul marketlerde 4.83 TL'ye, 1.95 TL olan sivribiber ise 6.44 TL'ye satılıyor. TZOB Başkanı Bayraktar, tarla ile market arasındaki fiyat farkının ağustos ayında 3.3 kat olduğunu vurguladı.
-
ÜRETİM AZALACAK, GIDA FİYATLARI ARTACAK
Dünya sıcaklığı en az 2 derece artacak. Türkiye’de aşırı sıcak gece ve gündüzler yaşanacak. Tarımsal üretim azalacak, besin fiyatları artacak, kronik hastalarda ölüm hızlanacak.
-
Çiğli Belediyesi’nden Ailelere Gıda Desteği
Koronavirüs (Covid-19) salgınında gerçekleştirilen birçok sosyal destek projesiyle Çiğli halkının yanında olan Çiğli Belediyesi bu kez dağıtılan gıda kolileriyle Çiğli’de yaşayan ailelere desteğini sürdürdü.
-
Canan Karatay'dan "trans yağ" uyarısı
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Margarinler 1950'den sonra Türk milletine arz edildikten sonra kalp hastalıkları, kanser hastalıkları artmıştır çünkü margarinlerde trans yağları vardır." dedi.
-
İzmir'de gıda zehirlenmesi
İzmir'in Bergama ilçesinde cuma namazı sonrası lokmanın yanında yedikleri peynirden zehirlenen 30 kişi hastaneye kaldırıldı.
-
İzmir’de ekmeğinizi güvenle yiyin…
Türkiye’deki diğer illere nazaran İzmir’de ekmek konusunda fırıncı esnafı ile halk arasında güzel bir konsensüsün yaşandığına dikkat çeken İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş, ‘Bunun en önemli sebebi Fırıncılar Odası yönetiminin ve üyelerimizin, kendi çıkarları kadar halkın da menfaatlerini gözetmesi, tüketiciye hijyen ve kaliteli ekmek sunmasıdır’ dedi.
-
Organik Gıda Pazarı 100 milyar dolara yaklaştı
Dünya gıda sıkıntılarını sonlandıran 1960’ların yeşil devrimi, 1980lerde organik tarım pazarının yeşermesine fırsat yaratmıştır.
-
Türk gıda sektörü İstanbul'da bir araya gelecek
Dünya gıda sektörünün yakından takip ettiği CNR Food İstanbul, 4-7 Eylül 'de CNR EXPO Yeşilköy’de CNR Ambalaj İstanbul-Gıda İşleme Sistemleri, Paketleme ve Ambalaj Özel Bölümü ile eş zamanlı gerçekleştirilecek.
-
"Enfeksiyonlarına karşı hazırlıklı olmalıyız"
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Ceylan, "Yazın doğa yürüyüşleri, denize, havuza girme ve piknik yapma gibi faaliyetlerin artmasıyla insanlar kirli ortamlarla daha çok temas ediyor. Bu dönemlerde üst solunum yolu enfeksiyonlarına, ishallere ve kenelere karşı hazırlıklı olmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.
-
Denizli'de gıda zehirlenmesi şüphesi
Denizli'nin Sarayköy ilçesindeki mevlit yemeğine katılan 6'sı çocuk 11 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı.
-
Türk gıda ürünleri ABD'de tanıtıldı
Türk gıda ürünleri, ABD'nin New York kentinde düzenlenen Summer Fancy Food Fuarı'nda tanıtıldı.
-
“Etik” Konusunda Harekete Geçme Zamanı
Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET) tarafından, İzmir Ekonomi Üniversitesi ile birlikte 24-25 Ekim 2019 tarihinde düzenlenecek 2. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi’nin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
-
El Sanatları Fuarı Manisa'da açıldı
Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen "İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı" Manisa'da düzenlenen törenle açıldı.
-
Hükümlülerin El sanatları Fuarı
Manisa, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu tarafından düzenlenen "İş Yurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı"na ev sahipliği yapacak.
-
İZMİR'DE RAMAZANIN İLK GÜNÜ GIDA DENETİMİ
İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayının ilk günü market, fırın, restoran ve pastane gibi işletmelerde gıda denetimi yaptı.
-
“Ege Bölgesi’nin gıda ürünlerinin lezzet ve kalitesine hayranım”
-
GIDA ALIRKEN DİKKAT!
Tarım ve Orman Bakanlığınca, gıda alışverişi yaparken dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin uyarıda bulunuldu.
-
GIDALARDAKİ TUZA YAKIN TAKİP
Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan çalışmayla yıl sonundan itibaren hazır ambalajlı gıdalarda tuz miktarlarının belirtilmesi zorunlu olacak.
-
ENFLASYONDAN SON 6 AYIN...
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre şubat ayında Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yüzde 0,16 ile piyasa beklentisinin oldukça altında artış gösterirken, son 10 yılın en düşük ikinci şubat ayı aylık enflasyonu görüldü. Yıllık enflasyon da 0,68 puanlık azalışla son 6 ayın en düşük seviyesi olan yüzde 19,67'ye geriledi.
-
HER SABAH TÜKETİYORSANIZ DİKKAT !
Pek çoğumuzun severek yediği, özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi olan simit ve peynir, tüm gün yorgun hissetmenize neden olabilir.
-
Enflasyonda “Yok Satmak”
Enflasyon konuşurken maliyetler başlayıp anlatmak adetten olmuş. Evet “maliyet” bir enflasyon sebebidir. Bir de “yok satmak” var ki mal yetiştirememek, bu da fiyatların yukarılarda bir yerlere yapışıp kalmasında etkilidir. Fiyatlar inmez. Doluluk, talep patlaması, mal yetiştirememek… “Olsa 10 ton daha şakır şakır satarız, ah elimizde olaydı tam zamanıydı” söylemleri arz yetersizliğidir. Bu da bir enflasyon unsurudur.
-
UYUMADAN ÖNCE ELMA YEDİĞİNİZDE..
Yatağa girdiğinizde deliksiz bir uyku uyumak istiyorsanız bazı gıdaları belirli bir saatten sonra tüketmemelisiniz. Aksi halde sabaha kadar kuzuları saymaya devam.
-
"OKUL GIDASI" LOGOSU GELİYOR
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Okul kantinlerindeki gıdalara bugünden itibaren "Okul Gıdası" logosu konulacağını vurguladı. Pakdemirli, "gelecek öğretim yılından itibaren logosuz ürün satılmayacak" dedi. Ayrıca, gıdalarda trafik ışıkları uygulamasına geçilecek. Enerji yoğunluğu yüksek ürünlerin daha az tüketilmesi için üzerinde kırmızı renk olacak.
-
YARINDAN İTİBAREN DEĞİŞİYOR!
Ocak itibarıyla bir dizi yeni uygulama yürürlüğe girecek. Örneğin market alışverişlerinde plastik poşetler ücretli hale gelecek, sigara paketleri tek tip olacak, harç ve cezalarda yüzde 23.73 oranında artış olacak
-
29. ULUSLARARASI BİLİMSEL-UZMAN TARIM VE GIDA SEKTÖRÜ KONGRESİ İZMİR'DE..
Ege Üniversitesi ve Saraybosna Üniversitesi ortaklığında “29. Uluslararası Bilimsel-Uzman Tarım ve Gıda Sektörü Kongresi” İzmir’de düzenlenecek.
-
ANNELER, BABALAR DİKKAT!
Fazla rafine şeker tüketimi ile hiperaktivite ve hırçınlık arasında ilişki olduğu yönünde bilimsel araştırma sonuçları bulunuyor. Sadece bu kadarla da kalmıyor ve araştırmalar yetersiz veya aşırı beslenmenin, çocuklarda başka birçok sağlık sorunu ile ciddi hastalık risklerine de yol açacağını gösteriyor. Sağlıklı beslenen çocuk hem bedenen hem ruhen korunuyor
-
İNGİLTERE'YE OKUL ÜZÜMÜ İHRACATI..
İngiltere'de ilköğretim çağındaki çocukların beslenme çantaları için 14 gramlık ambalajlarda hazırlanan çekirdeksiz kuru üzümlerin, İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki organik kuru meyve işleme tesislerinden sevkıyatına başlandı.
-
AFRİKALI ÇOCUKLAR İÇİN EVİNİ SATTI
Yaptığı yardımlarla adından söz ettiren oyuncu Gamze Özçelik, Afrikalı çocuklara yardım etmek için 400 bin TL değerindeki evini sattı.
-
UZMANLAR AÇIKLADI: "SAKIN YEMEYİN!"
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü de balıkçılar için avlanabilir balık boylarını açıkladı.
-
AĞIZ KOKUSUNDAN KURTULMANIN 10 YOLU!
Birçok insanın sorunu olan ağız kokusu, kişinin hem kendisini hem de çevresini rahatsız eden bir durum. Ağız kokusunun yenip içilen gıdalardan kaynaklanmasının yanı sıra bazı hastalıkların da habercisi olabileceğini vurgulayan diş hekimleri, ağız kokusundan kurtulmak için önemli tavsiyelerde bulundu.
-
ARTIK NE YEDİĞİNİZİ BİLECEKSİNİZ!
Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin hassasiyetini göz önüne alarak şekerli ürünlerin mevzuatında değişikliğe gidiyor. Sektörün görüşüne açılan düzenleme yürürlüğe aynen girerse mısır şurubundan elde edilen her ürün etiketinde "nişasta bazlı" ifadesinin yer alması zorunlu olacak.
-
İLK HASAT BİTLİS'TE YAPILDI!
Bitlis’in Tatvan ilçesinde ilk kez ekimi yapılan ‘astronot gıdası’ olarak bilinen kinoanın ilk hasadı yapıldı. Tatvan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi İsmail Fehmi Kara, ilk kez yapılan kinoa hasadından alınan verimin olumlu olduğunu söyledi.
-
VAMPİR KELEBEK NEYİ ÖLDÜRÜYOR?
‘Vampir kelebek’ ya da ‘yalancı kelebek’ olarak bilinen zararlı böcek türü, Karadeniz’den sonra İstanbul’da da yayılmaya başladı. Bu türün saldırdığı bitkiler ölümle karşı karşıya geliyor. Artan popülasyona dikkat çeken uzmanlar, böceğe karşı mücadelenin önemini vurguluyor.
-
KONSERVENİN İÇİNDEN ÇIKAN ŞOK ETTİ!
Fransa’nın Gironde bölgesinde süpermarketten satın aldıkları yeşil fasulye konserve kutusunu açan bir kadın, konservede ölü bir yılanın yarısıyla karşılaştı.
-
BUCA'YA YARDIM..
Ekonomik darboğazdaki Bucaspor’a yardım eli uzandı. Bir taraftar 1928 TL bağış yaparken bir taraftar da tesisin gıda ihtiyacını karşıladı
-
365 GÜNDE DEĞİL 212 GÜNDE...
Karbon, gıda, lif, toprak ve kereste kaynaklarının tüketilme hızı, yılllık yenilenme hızının 1,7 katına çıktı. Dünya nüfusu 365 günde tüketmesi gereken kaynak miktarını 212 günde tüketir hale geldi. Tüketim miktarının yıl içinde yenilenebilir kaynak kapasitesini aştığı tarihi ifade eden "Dünya Aşım Günü" bu yıl 1 Ağustos'a denk geliyor.
-
EİB, ÇİNLİ GIDA İTHALATÇILARINI AĞIRLADI
-
"EKMEK EN KALİTELİ KARBONHİDRAT KAYNAĞI"
"Düşünülenin aksine ekmek bizim için en kaliteli ve güzel karbonhidrat kaynağıdır. Siz de mutlaka diyetisyeninizin verdiği porsiyonlarda ekmeği beslenme listenizden çıkarmayın"
-
KEKİK KOKULU TARLALAR ÇİFTÇİNİN UMUDU OLDU
Uşak'ın Eşme ilçesinde tıbbi aromatik bitki üretimini artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 4 yıl önce 10 dekar arazide başlatılan organik kekik üretiminde 2 bin 400 dekara ulaşıldı - Çiftçinin, düşük maliyeti ve yüksek getirisi nedeniyle tercih ettiği kekiğin tamamı Avrupa'ya ihraç ediliyor
-
İzmir'de gıda zehirlenmesi şüphesi
Döner yiyen 12 öğrenci hastaneye kaldırıldı
-
İşte ilk şeker fabrikası ihalesinin sonucu
İşte tarihi ihalenin sonuçları ve detayları.
-
Rusya ile yeni ithalat dönemi başlıyor
Rusya'nın Türkiye'den biber, patlıcan, marul, nar ve kabak ithalatı yasağını kaldırmasının ardından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca il müdürlüklerine bu kapsamda yapılması gerekenlere ilişkin talimat gönderildi.
-
Egeli tarım ihracatçılarından Bakan Fakıbaba'ya bürokrasiyi azaltın çağrısı
Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altındaki tarım birliklerinin Yönetim Kurulu Başkanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir araya geldi. Türkiye'ye 2017 yılında 4 milyar doların üzerinde döviz kazandıran Ege Tarım Birlikleri başkanları, Bakan Fakıbaba'dan tarım ürünleri ihracatımızın önünün açılması için bürokrasinin azaltılmasını istedi.
-
Bakan Fakıbaba İzmir'de
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bakanlık olarak en önemli misyonlarının toprağı suyla, çiftçiyi bilgiyle buluşturmak olduğunu belirterek, bunu sağladıklarında Türkiye’de tarımın önünün açılacağını söyledi.
-
Besin destekleri; takviye edici gıdalar
Günlük hayatımızda bazen rahatsızlık duyduğumuz için bazen de daha dinç ve enerjik olabilmek için ekstra gıda takviyeleri almak için arayışa gireriz. Bugün yine başım dönüyor, halsizim ve üşüyorum acaba demir eksikliğim mi var? Tırnaklarım kırılıyor, saçımda dökülüyor bende vitamin , mineral bir şeyler eksik ama bir uz mana danışmalıyım! Cilde iyi gelen bir ürün bende kullanmalıyım… Bu söylemleri hepimiz zaman zaman yaparız.
-
Değerli gıdamız yumurta
Bebeksiniz, bir yaşı tamamladınız, tam yumurta yiyebiliyorsunuz artık … Bu tanışmanın üstünden seneler geçti ve bu güzel lezzet hemen hemen her yemekte yanınızda . Örnek protein diyoruz ona. Anne sütünden sonra vücut proteinine en çok dönüşebilen (% 100) ,protein kalitesi en yüksek besindir yumurta… Eski çağlarda yumurta, iyi şansın ve kıştan sonra baharın gelişini belirten bir simge olarak kabul edilirmiş. Hırıstiyanlarda da bahar yortusu yumurta ile kutlanmakta.
-
Yumurtamızın ne kadar sağlıklı olduğunu bildikleri için tercihleri bizden yana oldu
Türkiye, böcek ilaçlı yumurta krizi sonrası üretimi düşen Avrupa ülkelerine yumurta ihracatına başladı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamul İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Bedri Girit, "Yumurtamızın ne kadar sağlıklı olduğunu bildikleri için tercihleri bizden yana oldu" dedi.
-
Ekmek'te yeni dönem başladı
Ekmek çeşitlerinin en az 200 gram ağırlıktan başlamak üzere 10'ar gram artırılarak piyasaya arz edilmesiyle ekmek israfının önüne geçilmesi öngörülüyor.
-
ÇKS kayıtlılarının ödenekleri yarın başlıyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan çiftçilere bu yıl için ödeyeceği hububat grubu desteklerinin ödemesi yarın başlıyor.