Türkiye ile Kuzey Makedonya iki ülke arasındaki 504 milyon dolarlık dış ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarma hedefiyle hareket ederken, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 11-12 Eylül 2019 tarihleri arasında Kuzey Makedonya’ya İş Gezisi düzenliyor.
-
Kuzey Makedonya Başbakanı ile görüşecekler
-
Türk lezzetleri Uzakdoğu yolcusu
Taze meyve sebzelerinin sezonunda arz fazlasını işleyip, katma değerli ürün haline getirerek yıllık 1.6 milyar dolar ihracat yapan Meyve Sebze Mamulleri Sektörü, dünyanın en hızlı büyüyen pazarı Uzakdoğu’daki konumunu güçlendirmek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği UR-GE Projesinde bir araya gelme kararı aldı.
-
İhracatlık domatesler güneşe serildi
Türkiye'nin kurutulmuş domates ihracatında lider konumda bulunan Ege Bölgesi'nde hasadın ardından domatesler kurutma işlemi için güneşe serildi.
-
Deri sektöründe iş birliği
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ve İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) arasında ortak hareket etme kararı alındı.
-
"TÜRKİYE HIZLA EKONOMİYE ODAKLANMALI"
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, "Türkiye bundan sonra hızla ekonomiye odaklanmalı. 2018 yılının son çeyreğinde yüzde 3 küçülen Türk ekonomisinin tekrar büyümeye geçmesi için mahalli idarelerimizin yöneticilerine de büyük görevler düşmektedir." ifadelerini kullandı.
-
İŞTE OCAK AYI İHRACAT RAKAMLARI..
Ocak ayı ihracatı belli oldu. Buna göre, ocak ayında ihracat, özel ticaret sistemine göre yüzde 5.93 artışla 13.71 milyar dolar oldu. Genel ticaret sistemine göre ise yüzde 6,3 artışla ocak ayında 13.9 milyar dolarlık ihracat yapıldı. En fazla ihracat yapılan ülkeler ise sırasıyla Almanya, İtalya ve İngiltere olurken, AB'nin ihracat içerisindeki payı yüzde 51,3 oldu
-
HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK AÇIKLADI
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Orta Vadeli Ekonomik Programı değerlendiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, OVP’nin Türkiye’nin şu andaki ekonomik gerçekliklerini dikkate alarak hazırlanmış gerçekçi bir Yeni Ekonomi Programı olduğunu dile getirdi.
-
9 GÜNLÜK TATİLE RAĞMEN İHRACATTA ARA YOK!
Tatil Ağustos’un üçte birini götürdü ancak ihracatı teğet geçti. Ağustos ayında ihracat yüzde 6,5 azalışla 12,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yılbaşından bu yana 8 aylık ihracat 108,7 milyar dolar olurken, son 12 aylık ihracat 162,4 milyar dolara ulaştı. Bu dönemde 169 ülkeye ihracatta TL kullanıldı. Toplam 3,4 milyar TL tutarında ihracat Türk Lirası ile yapıldı.
-
KİRAZ İHRACATI REKORA KOŞUYOR!
-
Ege’den Deri İhracatı Yüzde 26 Arttı
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin ihracatının, 2018 yılının Ocak-Nisan döneminde yüzde 26’lık artışla 41 milyon dolardan 51 milyon dolara çıktığını belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, 150 milyon dolar seviyesinde devraldıkları yıllık ihracatı ise 4 yılın sonunda 300 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
-
Sofralık zeytin ihracatında dev artış
Zeytinyağının ihracat rekorları kırdığı 2017/18 sezonunda, Zeytin ihracatı da zeytinyağına ayak uydurdu. Sofralık zeytin ihracatı yüzde 14’lük artış yakaladı ve 71 milyon 53 bin dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırdı. 2016/17 sezonunun ilk yarısındaki sofralık zeytin ihracatı ise; 62 milyon 225 bin dolar olmuştu.
-
Ege'nin mobilya ihracatı 120 milyon dolara ulaştı
Türkiye'de dış ticaret fazlası veren az sayıdaki sektörlerden biri olan ve özgün tasarımlarıyla son yıllarda ihracatta ciddi sıçrama gösteren mobilya sektörü, Ege Bölgesi'nden 2017 yılında 120 milyon dolarlık ihracata imza attı.
-
Maden İhracatında hedef 6 Milyar Dolar
Maden ihracatı ocak ayında yüzde 19.36 artarak 391,5 milyon dolar oldu Maden sektöründeki ihracat artışını değerlendiren İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer “2018 hedefimiz 6 milyar dolar. Madenleri işletmek icin gerekli izinlerin alınma süreçlerini hızlandırabilirsek ekonomimizin ana damarlarından biri olan sektörümüz, daha da gelişerek cari açığa pozitif katkısını artırarak sürdürecektir” dedi.
-
Ocak ayında 1 milyar 73 milyon dolarlık ihracat
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin rekorlar yılı diye tanımladığı 2018 yılına ihracat rekoruyla girdi. Ocak ayında yüzde 24’lük ihracat artışıyla 1 milyar 73 milyon 36 bin dolarlık ihracata imza atan Egeli ihracatçılar, Ocak ayları dikkate alındığında 79 yıllık EİB tarihinin ihracat rekorunu kırdı.
-
Egeli tarım ihracatçılarından Bakan Fakıbaba'ya bürokrasiyi azaltın çağrısı
Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altındaki tarım birliklerinin Yönetim Kurulu Başkanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir araya geldi. Türkiye'ye 2017 yılında 4 milyar doların üzerinde döviz kazandıran Ege Tarım Birlikleri başkanları, Bakan Fakıbaba'dan tarım ürünleri ihracatımızın önünün açılması için bürokrasinin azaltılmasını istedi.
-
Avrupa'da perakende zincirine ihtiyaç var
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Kızılgüneşler, "İhracatımızı artırabilmek için Avrupa'da büyük bir perakende zincirini satın almalıyız. Giyim sektöründe de babayiğitlere ihtiyaç var. Avrupa'daki markaları biz alamazsak Çinliler alacak. Sektörün kısa vadeli hedefi bu olmalı" dedi.
-
"Yüzde 50 kaybımızın telafisini istiyoruz"
Türkiye'ye yıllık 15 milyar liralık ekonomik büyüklüğe ulaşan Zeytincilik Sektörü, son 15 yılda dikilen ağaçlarla birlikte 177 milyon ağaç varlığına ulaştı. Yeni ağaçlar meyve vermeye başladı. Rekoltenin katma değere dönüşmesi için ihracatı arttırmak için zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları, ihracat desteklerinde 2013 yılı öncesine dönülmesini istiyor.
-
Kuru meyvede 1,5 milyar dolar ihracat hedefi
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celep, "Özellikle çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incirde son yıllarda üretim alanlarımız artıyor. Panik ortamına girmeden bu ürünleri pazarlayarak 1,5 milyar dolar ihracat hacmine ulaşabiliriz" dedi.
-
Maden ihracatçılarının 2023 hedefi 15 milyar dolar
İMİB Başkanı Dinçer, "Doğal taş ürünleri ihracatı, 10 aylık dönemde yüzde 13 artışla 1 milyar 697 milyon dolar oldu. Miktar bazındaki artış ise yüzde 21 olarak gerçekleşti" dedi.
-
Ege, ihracat'ta ikinci sırada
Ege İhracatçı Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir’in ithalatı ise 7 milyar 125 milyon dolar oldu. İzmir’in dış ticaret hacmi 13 milyar 764 milyon dolara ulaşırken, İzmir’in ihracatının ithalatını karşılama oranı yüzde 93 olarak gerçekleşti.
-
Talebi karşılayacak pazar potansiyeline sahibiz
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, "Dünyada artan sağlıklı beslenme trendine bağlı olarak tıbbi ve aromatik bitkilere de talep her geçen gün artmakta. Türkiye olarak artan talebi karşılamaya dönük pazar potansiyeline sahibiz" dedi.
-
İhracatçıya yeşil pasaport müjdesi
Son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 1 milyon doların üzerinde olan mal ihracatçısı firmaların temsilcilerine, ihracat tutarlarına göre değişen sayıda hususi damgalı (yeşil) pasaport verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.Ekonomi Bakanlığı, 15 gün içinde firmaları belirleyerek bölge müdürlükleri ile ihracatçı birliklerine bildirecek.
-
İhracatçıya yeşil pasaport müjdesi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "İhracatçıya yeşil pasaport kararı Bakanlar Kurulunda dün imzadan çıktı, yakında dağıtılmaya başlanır" dedi.