Ortaçağ Avrupa’sı deyince aklınıza ilk ne gelir? Feodalite, burjuva, kral, kilise, kan, günah, engizisyon, sömürü, ahlak kisvesi altında sapkınlık, taht ve sınıf kavgaları.. Yani bugüne dair Batı’yı Batı yapan ne varsa çoğu Ortaçağ Avrupa’sından çıkmış. Ne garip değil bu kadar kan kaos içinden insanı yaşam endeksleri diğer bölgeleri açık ara önde olan Avrupa medeniyeti..
-
CENNETİN ANAHTARINI VEREYİM Mİ!
-
Merkez Bankası Faizleri Piyasa Faizlerinin Altında Kalırsa
Önce Merkez Bankasının pozisyonuna bakalım. Merkez Bankaları, demokratik ülkelerin etkin kurumlarından birisi olarak görülmektedir. Bu etkinlik hükümete yön vermek olarak değil, hükümet politikalarını desteklemek şeklinde gerçekleşmektedir. Sonuçta siyasi iktidar, siyasi sorumluluk almış bir yönetim olarak, kendi atadığı bir Merkez Bankası başkanının, “bağımsızlık” gerekçesiyle, ne derece kendi bildiğince davranmasını ister?
-
KENDİME RAĞMEN
-Hava çok sıcak kolumu kaldırmaya gücüm yok, enerjim yok, hiçbir şey yapmaya motivasyonum yok. İşte tam aradığım fırsat! Kendimi aşmam için kendime rağmen birşeyler yapmaya çalışmak. Ama bu kendimle savaşmak anlamına gelmiyor. Sadece kendimi aşmak. Tam böyle bir ruh halinde kalkmak ve yapılmayan işlerimin bir ucundan tutmak. Çünkü biliyorum ki ben hayatı tutmazsam hayat beni tutacak ama onun tutuşu kendi kuralarına göre olacak.
-
ERDOĞAN'DAN ABD’YE REST!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye ve ABD arasında yaşanan gerginliğe ilişkin New York Times'a makale yazdı. Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptığı hamleleri ile ilgili "Tek taraflılık ve saygısızlık trendini tersine çeviremezlerse yeni dost ve müttefikler aramaya başlayacağız." değerlendirmesini yaptı.
-
Çin – ABD Arasında “Güç Geçişleri”
-
SENİ ASMAYACAKLARI NE MALUM?
-
Şimdi "İcraat" Zamanıdır
-
SEÇİMDEN SONRA "AK GÜNLER Mİ?"
-
HOŞGELDİN RAMAZAN BAYRAMI
-
FAİZ SON ÜTÜCÜ
-
6 HAZİRAN DİYETİSYENLER GÜNÜ
-
2008 OLMADI 2018'E BAKALIM
-
HOŞGELDİN RAMAZAN
Onbir ay geçti yine geldi mübarek Ramazan Ayı… Biz çocukken bu ay büyüklerimiz gibi oruç tutmak için çok heveslenirdik. Açıkçası yine yaz mevsimine geldiği için oruç tutma süresi çok uzun gelir ve kendimizi sınayarak mutlu da olurduk. Ramazan ayı yaşanması gereken bir ay. Ruhen ve bedenen yenilenmek, stresten uzaklaşıp huzuru ve sağlığı bulmak için bir fırsat aslında. Bu ay içinde yapılan en önemli eylem tabiki oruç tutmak ve iba det etmek.
-
GÖLDEN GELEN AFORİZMALAR
Güzel dostlarım, canım öğrencilerim bu hafta salı günü Kanal İzmir TV’de “Beril’le Bilim ve Farkındalık” programınız başlıyor. Ben kendimi bambaşka bir yerde deneyimlenin heyecanı içindeyim. Birbirinden değerli bilim insanlarıyla programım da Harika sohbetler bizi bekler. Biz de tabi hepinizi bekleriz.
-
SİNDİRİM SİSTEMİ VE REFLÜ
Yemekten bir süre sonra yediklerimin ağzıma geldiğini hissediyorum…Midem yanıyor, boğazımı ekşi bir su yakıyor. Bu gerçekten akşam yemeğinden sonra daha da artıyor… Eğer bu cümleleri çok tekrarlamaya başla dıysak reflü ile tanışmışız demektir…
-
MİSTİSİZM İYİDİR HOŞTUR AMA...
20 Temmuz 1944 akşamı Hitler karşıtları, Hitler'i doğrudan ortadan kaldırmak ve beraberindeki parti üyeleri ve SS gibi parti ideolojisiyle yetişmiş grupları tasfiye edip Almanya'da demokratik ortamı yeniden tesis etmek ve Hitler Almanya'ya savaşı kaybettirmeden önce Müttefikler ile anlaşma yapıp savaşa son vermek için Hitler’e suikast düzenlediler ve ne ilginçtir ki Hitler bu suikastten az bir yaralanma ile kurtuldu.
-
HAYAT KAYNAĞIMIZ SU…
Su gibi aziz olmak… Çok anlamlı ve güzel bir cümle, zira yaşamın olmazsa olmazlarından. Su bütün besin öğe lerinin en basiti ama en önemlisi. Susuz yaşam var olamaz. Su hücrelerin ve organların(kalp, kaslar, kan da marları, böbrekler, mide- bağırsak sistemi ) fizyolojik fonksiyonlarını sürdürür. Su her canlı hücreye bileşen olarak katılmakta , yaşamın devamını sağlayan metabolizma döngüsünün içine girerek oluşan son ürünlerin taşınmalarını sağlamaktadır.
-
Her şey Bir Sperm Bir Yumurtayı Döllesin Diye..
Ben bunları sosyal medyamda paylaşamazdım -Ben paylaşırım, paylaşmalıyım da.. Atatürk Hilafeti kaldırdıktan sonra Diyanet İşlerini en çok Sünniliği kontrol altında tutmak için kurdu. O yüzden Elmalılı Hamdi’ye Kuran tefsiri yaptırdı. Ben de istiyorum ki ne yaptıklarının farkında olsunlar. O yüzden yazmak lazım, söylemek lazım..
-
SAĞLIK İÇİN YOĞURT
Yoğurt Türk kültürünün keşfettiği en önemli yiyeceklerden birisidir. Orta Asya’da göçebe olarak yaşayan ata larımız ,besinlerini bulundukları ortamlardan topladıkları meyve ve sebzeler ile evcilleştirdikleri hayvanlardan temin ediyorlardı.
-
HAYATINIZI PAYLAŞTIKLARINIZ ÖNEMLİDİR!
Israrla biseksüel olduğunu iddia ediyor. O zaman her şeyin bu kadar farkında olmasam da kafamda koca bir soru işareti ve soruyorum “Hayatında hiç cinsel deneyimin oldu mu” Hayır!
-
METABOLİK VE PSİKOLOJİK ŞİŞMANLIK
Her zaman söylediğim bir cümle ile başlamak istiyorum yazıma, ideal kilo değil sağlıklı kiloyu hedefleyin lütfen. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın ve erkeklerde, sanıyorum medyanın ve magazin kültürünün de et kisi ile fit ve zayıf bir vücuda sahip olmak görsel olarak öne çıkarılıp çok sağlıklıymış gibi kabul ediliyor.
-
Zeytin Dalı Harekâtı Muhteşem Sonuçlandı. Şimdi Ne olacak
İki önemli gelişme ile haftaya başlamış bulunuyoruz. Bunlardan ilki Afrin’in tam anlamıyla kontrol altına alınmış olması ve ikincisi de Rusya Federasyonu’nda Vlademir Putin’in %80 ve üzerinde bir oy çoğunluğuyla yeniden Başkan seçilmesi.
-
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ
Niçin sağlıklı yaşam dendiğinde ilk etapta aklımıza beslenme gelir ? Günde en az 3 öğün yaptığımız ve sürekli sıvı ve içecekler dahil vücudumuzu ödüllendirdiğimiz bir eylemde o yüzden. Evet bunun yanı sıra sağlıklı yaşa mak için egzersiz yapmak, sigara, alkol kullanmamak, hijyeni sağlamak , hava kirliliği ve kimyasallardan uzak durmak vs. gibi epigenetik faktörlerin de önemi çok fazla.
-
İŞ SEÇİMİ, EŞ SEÇİMİ GİBİ, ACELEYE GETİRMEMEK LAZIM
İnsan için hayattaki en güzel nimetlerden birisi bence rasyonel yaklaşımına inandığın, seni yönlendirirken kendi vizyonundan ve egosundan tamamen farkında bir şekilde sıyrılmış birilerinin karşına çıkması. Hele benim gibi farkındalık yolunda ömrünü adayanlar için bulunmaz nimet.
-
HAYAT KAYNAĞIMIZ SEBZE VE MEYVELER
Sebze ve meyvesiz bir hayat düşünemiyorum. Sebzeler de tıpkı meyveler gibi besin değerleri açısından yerine konulması zor gıdalar. Yani sebze ve meyve yemezsem onun yerine başka gıdalar yerim gerekli vitamin, mineral ve posayı çok uyumlu bir şekilde alabilirim diyemiyoruz kısacası…
-
ASİL DEĞİLİZ KENDİMİZ GİBİYİZ
1918 Suriye “Sıhhatini pek merak ediyorum. İstanbul’un pahalılığı ve darlığı bahsedildikçe hep seni düşünüyorum.
-
LİFLİ ( POSALI ) BESLENMENİN ÖNEMİ
Gıda endüstrisi geliştikçe ve hazır gıdalara (özellikle fast food ) yöneldikçe artık daha az posalı besleniyo ruz tespitini yapmak hiçte zor değil. Bu gıdaların girdiği işlemler ve raf ömürleri çok daha uzun. Dolayısı ile posa ile beraber bazı vitamin ve mineral içerikleri de maalesef daha az.
-
EN KÖTÜ İNSANIN BİLE İÇİNDE İYİ BİR YERLER MUTLAKA VARDIR
Sabah 8.30’da kalkması gereken uçak yaklaşık üç saat rötar yapıyor ve ben Pembe Köşk’teki randevuma dakika farkıyla yetişiyorum. Her işte bir hayır vardır derler ya! İyi ki Ankara’ya daha önce inmedim. Nasıl bir titreme, nasıl bir heyecan.. Midem ağzıma gelesiye en son üniversite sınavında heyecanlanmıştım. Saolsun Özden hanım yeniden hatırlattı. Cumhuriyete, bu ülkenin kurucu değerlerine ve Cumhuriyetin temel taşlarına atfettiğim değerin çok yüksek olmasına binayen bir heyecandı bu. Ve Pembe
-
Güven dediğimiz şey
Güven olmadan olmaz… Güven, hem bireyler için hem de kurumlar için temiz hava gibidir. Ortam kirlendikçe nefes almak, bir şeyler yapmak nasıl zorlaşıyorsa; güvenin düştüğü bir ortamda doğal olarak “ot bitmeyecek”, “yaprak dahi kımıldamayacaktır.” Kişilerin birbirine güvenmediği, kurumların, üreticilerin ve tüketicilerin hatta kimsenin birbirine itimadının olmadığı bir ortamdan daha kötüsü düşünülemez.
-
Hayatımda tanıdığım en gören
“Ben bir görme engellinin yapamaz beceremez diye gördükleri pek çok şeyi başardım. Daha da başarmaya devam edeceğim. Mesela ilk keman çalmaya karar verdiğimde hocam bana nota bilmediğini ve bu yüzden yayı tutamayacağımı, yayı tutamadığım için de kemanı çalamayacağımı söylemişti. Ben bütün keman notalarını ezberledim. Herkes bir ay çalışıyorsa ben üç ay çalıştım kemanı doğru tutabilmek için ve başardım. Her geçen gün kendimi bu konuda geliştirmeye devam ediyorum.”
-
Acil servis
Hastanelerin en yıpratıcı ve yoğun bölümü hiç kuşkusuz Acil Servislerdir. 2017 yılında belirlenen istatistiklere göre acil servise bir yıl içerisinde başvuran hasta sayısı 76 milyon civarında ve toplam bakılan hasta sayısının %25'ine tekabül etmektedir.
-
İçe doğru
“Her şey enerjidir ve her şey bundan ibarettir, bu gerçekliği yaşamaktan başka bir şey gelmez elinizden bu felsefe değil fiziktir.” Albert Einstein
-
Yaz Müfit
“Mazhar not defterin yanında mı?” “Hayır Paşam” “Zahmet olacak bir merdiveni çıkıp alır gelir misin?” “Mazhar Müfit defteri alır ve paşanın yanına oturduktan sonra “Ama bu defterin yaprağını kimseye göstermeyeceksin. Sonuna kadar gizli kalacak. Bir sen, bir ben, bir de özel kalem müdürü Süreyya bileceksiniz şartım bu..” “Tamam Paşam” “Öyleyse tarih koy” 28 Temmuz 1919 Sabaha karşı…
-
'Burak, Beril'i anlatıyor'
Yazarımız Beril Yaşar, 'Burak, Beril'i anlatıyor' isimli yazısını kaleme aldı...
-
Kudüs üzerine: Süreçler ve yorumlar
Yazarımız Haktan Birsel, "Kudüs üzerine: Süreçler ve yorumlar" isimli yazısını kaleme aldı.
-
Önce neyden kaçtığını sorgula
Yazarımız Beril Yaşar, "Önce neyden kaçtığını sorgula" isimli yazısını kaleme aldı...
-
"Döviz önden buyursun, faiz ardınsıra gelir"
Yazarımız Prof. Dr. İbrahim Atilla Acar, "Döviz önden buyursun, faiz ardınsıra gelir" isimli yazısını kaleme aldı...
-
Refah, bolluk, ölümsüzlük sembolü zeytin
Yazarımız Hülya Özel, "Refah, bolluk, ölümsüzlük sembolü zeytin" isimli yazısını kaleme aldı.
-
Refah, bolluk, ölümsüzlük sembolü zeytin
Yazarımız Hülya Özel, "Refah, bolluk, ölümsüzlük sembolü zeytin" isimli yazısını kaleme aldı.
-
"Yaşasın kadın gibi kadınlık"
Yazarımız Beril Yaşar, "Yaşasın kadın gibi kadınlık" isimli yazısını kaleme aldı.
-
DOST BAKTERİLER, PROBİYOTİKLER II
Yazarımız Hülya Özel'in geçen hafta yayınlanan 'Dost Bakteriler, Probiyotikler' yazısının devamı (2)...
-
"Bana damdan düşeni getirin"
Yazarımız Beril Yaşar, 'Bana Damdan Düşeni Getirin' isimli köşe yazısını kaleme aldı.
-
Ah o dal olmasaydı
Köşe yazarımız Beril Yaşar, 'Ah O Dal Olmasaydı'içerikli yazısı sizlerle.
-
Beril Yaşar: Canım Ayşe Teyzem
Köşe yazarlarımızdan Beril Yaşar, "Canım Ayşe Teyzem" isimli yazısını kaleme aldı
-
En güzel direniş kalbi temiz tutmaktır
Köşe yazarlarımızdan Beril Yaşar kaleme aldı; "En güzel direniş kalbi temiz tutmaktır"
-
Uzm.Dr. Zeki Hozer, İzmir Haber Merkezi'nde
İzmir Medical Park Hastanesi'nden Uzm.Dr. Zeki Hozer, yazılarıyla İzmir Haber Merkezi'nde olacak
-
Aşka dair
Köşe yazarlarımızdan Beril Yaşar kaleme aldı, "Aşka Dair"
-
Beril Yaşar "gençliği" kaleme aldı
Köşe yazarımız Beril Yaşar gençliği kaleme aldı
-
Terörle mücadele mi yoksa İslam’ın kendi iç hesaplaşması mı?
Dr. Haktan Birsel'den politik yorum
-
O ZAMAN DANS!