Uşak 3. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı, sektörden tam destek gördü. Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, fuarın hem üretecinin yeni teknolojiyle buluşmasına hem bilinçlenmesine katlı sağlayacağını belirterek, “Ayrıca Uşak'ın tanıtımı için de önemli bir lokomotif olacak. Uşak Fuarı herkese kazandıracak” dedi.
GL Platform Fuarcılık'ın düzenlediği Uşak 3. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı 24-27 Ağustos tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Karakıran Mahallesi Kemal Öz Çok Amaçlı Kapalı Fuar Alanı’nda yapılacak fuarda çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikleri, yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıkacak.
Fuarın ulaşım açısından uygun bir bölgede yapıldığını söyleyen Uşak Ticaret Borsası Başkanı Sezer “Fuar bölge çiftçisinin gelişimine katkı sağlayacak. Panayır havasında geçecek, bir arada olacağımız bir etkinlik düzenliyoruz. Fuarımızı son derece uygun bir alanda yapacağız. Çevre il ve ilçelerden rahat ulaşılabilecek şehrin tüm bağlantılarına uygun bir yerde kurulacak” dedi.
Uşak’ın tarımda istenen seviyeye yükselmesi için fuar ve tanıtım çalışmalarının da önemli olduğunu dile getiren Sezer, “Uşak Türkiye’nin ekilebilir tarım arazisi sıralamasında büyük yer teşkil etmiyor. Yüzde 0.09’u burada. Bu 237 bin hektar tarım arazisine sahibiz anlamına geliyor. Bunun yüzde 80'ine yakınında kuru tarım yapılıyor. Bu da çok rantabl değil. Küçükbaş hayvancılığın verimli olduğu bir coğrafyadayız. Uşak'ta tarımın desteklenmesi ve yönlendirilmesi gerekiyor. Bu yüzden fuar, insanların önünü açacaktır. Ortalama büyük baş havyan sayısı işletmelerde 8. Bu sayının 50’lere çıkarılması gerekiyor” diye konuştu.
“Yeni fuar için göreve hazırız”
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir de Uşak’ın en büyük ihtiyaçlarından birinin daha iyi bir fuar alanı olduğunu belirterek, projelendirilmesi ve uygulaması için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi. Kandemir, “Uşak’ın en büyük ihtiyacı bir fuar alanı. Biz de Ticaret ve Sanayi Odası olarak güzel bir fuar alanı oluşturulması konusunda katkı sağlayacağız. Önceki yıl Uşaklı tarım işletmecileri açısından fuarda tarım ve hayvancılık konusunda yeni uygulamaları ve gelişmeleri izleyerek farkındalık yaratıldı. Bu güzel bir gelişme. Yansımalarını ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Fuarlar her sene tekrarlandıkça katılımcılar da artacaktır. Önemli olan bu fuarın ulusal ve uluslararası bazda ses getirmesi. Uşak’ın tanıtımına katkıda bulunması” diye konuştu.
"Tarımı geliştirecek”
Uşak Belediye Başkanı Yardımcısı Hakan Uludağ ise fuarın Kararkıran'da 10 bin metrekarelik kapalı alanda düzenleneceğine dikkat çekti. Uludağ, “Uşak’ta yapılacak Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı 10 bin metrekare kapalı bir alanda düzenlenecek. Konser ve fuar alanı olarak da kullanıyoruz. Çok amaçlı bir salon. Haftanın 6 günü farklı amaçlarla kullanılıyor. Fuar alanı konusunda sıkıntımız yok. Uşak’ta fuarcılığın ve tarım sektörünün gelişmesine katkı sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. Tarım dışında Uşak’la ilgili ürünleri de sergileyeceğiz. Tarım hayvancılık üzerine konsept bir projemiz olacak. Şehir dışından da katılımın yüksek olmasını bekliyoruz. Üreticimizle ekipmanları ve yenilikleri buluşturacağız. Vatandaşlarımızın faydalanması için destek olacağız. Bir sonraki yılın planlamasını gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra devam edeceğiz” diye konuştu.
Uşak Valisi Salim Demir,Tarım Ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı'nın, üreticilerin bilgi ve becerilerini artıracağını söyledi. Vali Demir. "Uşak önemli miktarda buğday, arpa, nohut üretimine sahip. Yine hayvansal üretim bazında da büyükbaş, küçükbaş, kırmızı et ve beyaz et üretiminde önemli bir potansiyeli bulunuyor. Bu fuar sadece tarımsal açıdan değil Uşak'ın tanıtımı açısından da her kesime fayda sağlayacak" diye konuştu.
YORUMLAR