İzmir’de fiyatlara ’KAR’ ayarı

İzmir'de fiyatlara 'KAR' ayarı

İzmir'de uzun yıllar sonra yaşana etkili kar yağışı ve dondurucu soğuk nedeniyle sebze ve meyve ile balık fiyatlarında artış yaşandı.

12 Ocak 2017 - 11:38 - Güncelleme: 12 Ocak 2017 - 11:45

Dondurucu soğuklar sebze ve meyveye zarar verdi, ürün azaldı. Pazar tezgahlarında 2 TL'ye satılan ıspanak 6 TL'ye, 2 TL'den satılan pırasının kilosu 4 TL'ye çıktı. Balık fiyatlarında da benzer bir durum yaşanıyor. Kar ve fırtına nedeniyle balıkçı tekneleri denize açılamayınca tezgahlardaki balığın fiyatı tırmanışa geçti. Balık tezgahlarda taze balık yerine şoklanmış balık satılmaya başlandı. Fiyatlar el yakarken, bu durumdan hem esnaf hem de dar gelirli vatandaşlar etkilendi.

Balıkçı esnafı, "Daha geçen hafta kilosunu 5 TL'den sattığımız sardalya ve hamsi 10 TL'yi buldu. Artış yüzde 50'lere ulaştı. Bu durumdan hem biz hem de işçi, emekli, asgari ücretli ve dar gelirli kesim olumsuz etkilendi" dedi. Havalar düzelip, balık bollaşmadan fiyatların inmesinin düşük ihtimal olduğu belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bahçeli, yaklaşık 2 aylık istirahatin ardından mesaisine başladı
Bahçeli, yaklaşık 2 aylık istirahatin ardından mesaisine...
Erdoğan: Terörsüz Türkiye ile ilgili süreç planladığımız şekilde yürümektedir
Erdoğan: Terörsüz Türkiye ile ilgili süreç planladığımız...