İzmir’in içme suyu sorununa çözüm

İzmir'in içme suyu sorununa çözüm

DSİ İzmir’e yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. İzmir’de tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisi ise su yapılarıdır.

07 Kasım 2017 - 10:11

DSİ İzmir’e yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. İzmir’de tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisi ise su yapılarıdır.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;’’DSİ olarak son 14 yılda İzmir ilimize yıllık 59 milyon m3 içme suyu sağladık ve İzmir’in içme suyu problemini kökünden çözdük. 24 baraj ve 7 büyük gölet inşa ettik. 524.670 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 243,5 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 88 derenin ıslahını tamamladık ’dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında İzmir ilinin de nasibini aldığını belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU;’’DSİ olarak İzmir’de bir Göleti daha tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek 3.190 dekar araziyi sulayacak Yukarı Kızılca Göleti'nin tamamladık. Rezervuar alanındaki düzenlemelerin ardından Gölette su tutmaya başlayacağız ’dedi.

Temelden yüksekliği 22 metre olan Kemalpaşa Yukarıkızılca Gölet’inde depolanacak su ile bölgede modern basınçlı borulu sistem ile sulama yapılacağını ve sulu tarımdan elde edilecek gelir ile birlikte 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 2.387.679 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten DSİ Genel Müdür ACU;’’ DSİ olarak Toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız; tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir. Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz; belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;‘’Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
GENÇ KIZLARDA PKOS TEHLİKESİ
GENÇ KIZLARDA PKOS TEHLİKESİ
A Milli Takım, UEFA Uluslar Ligi'nde A Ligi için Karadağ karşısında
A Milli Takım, UEFA Uluslar Ligi'nde A Ligi için Karadağ...