Kadın hastalıkları ve doğumda yeni dönem

Kadın hastalıkları ve doğumda yeni dönem

19 Haziran 2017 - 10:25

Dünyada kapalı ameliyat tekniklerinin yaygınlaşmasında öncü olarak kabul edilen Prof. Dr. Dr. CeanaNezhat,  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından düzenlenen  laparoskopi ve robotik cerrahi eğitim programına katılarak son gelişmeleri ve deneyimlerini paylaştı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından düzenlenen jinekolojik endoskopi eğitim programına ABD’den dünyaca ünlü cerrah Prof. Dr. CeanaNezhat  konuk oldu.

Prof. Dr. Dr. CeanaNezhatdünyada kapalı ameliyat tekniklerinin yaygınlaşmasında öncülerden biri olarak kabul ediliyor. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen katılımcılariki  gün süren  eğitim programındaProf. Dr. Nezhat’tan konu ile ilgili son gelişmeleri dinleme ve tartışma fırsatı buldu. Ayrıca katılımcılar Prof. Dr. Nezhat tarafından gerçekleştirilen ameliyatları  canlıolarak izleme şansı yakaladı.

 

TÜRKİYE’DEKİ  TEK EĞİTİM PROGRAMI

Eğitim programı direktörü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şendağ; 2008 de başlatılan ve kapalı ameliyat (laparoskopi ve robot) teknikleri konusundaki bilgi birikimi ve deneyimlerin paylaşılmasının hedeflendiği bu programın Türkiye’deki  tek eğitim programı olduğunu söyledi. Yılda 3 defa düzenlenen  1ay süreli programların her birine  5 kadın hastalıkları ve doğum uzmanının kabul edildiğini söyleyen Prof. Dr. Fatih Şendağ,kadın hastalıkları ve doğum ihtisası sırasındaki eksiklerin uzmanlık sonrası eğitim programları ile tamamlandığını ifade etti.

Prof. Dr. Fatih Şendağ, “Laparoskopi ve robotik cerrahi açık ameliyatlara göre getirdiği avantajlarla giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Tabii ki eğitim talepleri de artmaktadır. Artık mutlaka yurtdışına gidip eğitim almak gerekmiyor. Ege Üniversitesi düzenlediği laparoskopi ve robotik cerrahi eğitim programları ile örnek olmaya devam ediyor. Laparoskopik veya robotik cerrahi ile  hastalarımız daha hızlı iyileşmekte, hastanede kısa süre kalmakta daha az enfeksiyon riski, daha az kanama ve daha hızlı işe dönüş imkanına sahip olmaktalar” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil ise  Ege Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nın Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren bir klinik olduğunu ve bu konuda örnek olmaya devam edeceğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
A Milli Takım, UEFA Uluslar Ligi'nde A Ligi için Karadağ karşısında
A Milli Takım, UEFA Uluslar Ligi'nde A Ligi için Karadağ...
Hamas Siyasi Bürosu'nun Türkiye'ye taşındığı iddiaları yalanlandı
Hamas Siyasi Bürosu'nun Türkiye'ye taşındığı iddiaları...