Kayadibi, etkili ve güzel konuşma, çağdaş iletişim teknolojileri karşısında insanın durumu, insanın kararlarını etkileyen zaman algısı üzerinde değerlendirmeler yaptı.
KKTC İzmir Başkonsolosu İpal Emin ve Eğitim Kültür Ataşesi Levent Tuğberg’in de izlediği sunumda iletişim uzmanı Ali Kayadibi, konuşmayı varlık sürdürme biçiminin en belirgin göstergesi olarak niteledi. Kayadibi, “Gelişen iletişim teknolojileri, insanla insanın ilişkisini sınırlıyor. Araç merkezli iletişim biçimi, teknolojinin bu sınırlayıcı etkisini fark etmemizi de engelliyor. Etkili konuşmak günümüzde daha fazla ihtiyaç haline geldi. Kendimizi bu yönde ne ölçüde fazla geliştirirsek, o ölçüde sağlıklı ve başarılı iletişim kurabiliriz. Nüfus arttıkça, kentler daha kalabalık ve hayat daha yoğunluklu yaşandıkça insan ilişkileri zayıflıyor. Bu durumdan endişe duyan kişiler, varlıklarını toplum içinde tatmin edici biçimde gösteremiyor. Sosyal hayatın doyurucu nitelikleri kayboluyor. Çünkü insanı temelde var eden şey konuşabilmesidir. Kişinin kendini toplum içinde değerli bulması, duygu ve düşüncelerini ifade etmesi, varlığının onaylandığını bilmesi de sözel iletişimle gerçekleşir. Günümüzde konuşmanın değeri daha da arttı. Konuşmak insanın varlığını etkin biçimde gösterebildiği en özgün değeridir. Etkili ve güzel konuşmak insanın kişisel markasıdır” dedi.
ÇATIŞMALAR İNSANLA SÖZCÜKLER ARASINDA
Sivil toplum örgütlerinin kişilerin kendilerini gerçekleştirebildiği, değerlerinin devamını sağlayabildiği sosyal yapılar olduğuna dikkat çeken Kayadibi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen vatandaşlarımızın geleneklerini sürdürebilmelerinin bir yolunun da Kıbrıs Türk Kültür Derneği olduğuna işaret etti.
Geçtiğimiz yılın son ayında, “Konuşuyorum O Halde Varım” adlı kitabı çıkaran Kayadibi, konuşmanın uzun insan tarihi boyunca en değerli kazanım olduğunu söyledi.
KKTC İzmir Başkonsolosu İpal Emin, iletişim uzmanı Ali Kayadibi’ne sunumundan dolayı armağan taktim etti.
YORUMLAR