Öğrenci affında yaşanan son durum gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğrenci affına başvuruda bulunmak isteyenler başvuru tarihleri ve başvuru şartlarını araştırmaya başladı. YÖK öğrenci affının yasal düzenlemesinin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları 22 Temmuz’da yayınlamıştı. Peki Öğrenci affı nedir, kimleri kapsıyor, başvuru şartları nelerdir? İşte öğrenci affına ilişkin son dakika gelişmeleri...
Aftan yararlanmak için son tarih 7 Kasım ancak son başvuru tarihi üniversitelere göre değişiyor. 31 Ağustos’ta saat 17.00’ye kadar başvuru yapanlar; 2022-2023 akademik yılı güz dönemine, 1 Eylül 2022 7 Kasım 2022 tarihleri arasında başvuru yapanlar ise bahar dönemine kayıt yapabilecekler.
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nde de güz yarıyılında kayıt hakkı için son başvuru tarihi 1 Eylül olarak açıklandı. Üniversitede, 7 Kasım’a kadar yapılacak başvurular, bahar yarıyılı için değerlendirilecek.
İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, İstanbul, Ankara üniversiteleri 7 Kasım’a kadar başvuruları alacağını duyururken Sakarya, Özyeğin üniversitelerinde son başvuru tarihi 4 Kasım, İstanbul Kültür, İstanbul Gelişim üniversitelerinde 18 Eylül olarak açıklandı.
Öğrenci affı lisans ve yüksek lisans öğrencilerini kapsayacak. Henüz başvuru şartları açıklanmadı. 2018 yılında yapılan öğrenci affından yararlanmak isteyen öğrencilerin askerlik görevi, mücbir sebepler ve sağlık nedenleri dışında 18/09/2018 tarihine kadar ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurmaları şarttı.
Öğrenci affı şartları ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Düzenlemede 2018 yılı öğrenci affının temel alınması bekleniyor. Öğrenci Affı; terör suçundan hüküm giyenler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayan yükseköğretim kurumlarının bütün öğrencilerini (hazırlık, intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü, Birinci ve İkinci Öğretim, TUS, DUS, EUS) kapsamaktadır.
Kapatılan veya öğrenci alımı durdurulan program veya yükseköğretim kurumlarından ilişiği kesilen öğrenciler de aftan yararlanabilecektir.
YORUMLAR