Reklam
Son dakika: Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay hakkında flaş karar!

Son dakika: Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay hakkında flaş karar!

Özgür Gündem soruşturması kapsamında tutuklanan yazarlar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay tahliye edildi. Ancak Erdoğan ve Alpay cezaevinden çıkamayacak

24 Kasım 2016 - 09:46

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi yazar ve  yöneticilerine yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklardan gazetenin Yayın Danışma  Kurulu üyesi Aslı Erdoğan ve yazar Necmiye Alpay'ın,"devletin birliği ve ülkenin  bütünlüğü bozmak" suçundan tahliyesine, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan ise  tutukluluk halinin devamına hükmetti.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu savcılarından Umut  Tepe'nin, kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yönetici ve yazarlarından oluşan 9  şüpheliye yönelik soruşturma sonunda hazırladığı 32 sayfalık iddianamenin  gönderildiği İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, incelemesini tamamladı.

    - 302. maddeden tahliye, 314. maddeden tutukluluğun devamı kararı

    İddianameyi kabul eden ve tensip zabtı hazırlayan mahkeme heyeti, Türk  Ceza Kanunu'nun (TCK) 302. maddesinde belirtilen "devletin birliği ve ülkenin  bütünlüğü bozmak" ile TCK'nın 314/2. maddesinde yer alan "terör örgütü üyeliği"  suçlarından ayrı ayrı tutuklanmasına hükmedilen gazetenin Yayın Danışma Kurulu  üyesi Aslı Erdoğan ile yazar Necmiye Alpay'ın tutukluluk durumunu değerlendirdi.

    Erdoğan ve Alpay'ın tutuklandığı 302. maddede belirtilen suçlarla  ilgili yeterli delil olmadığı kanaatine varan mahkeme heyeti, sanıkların bu  suçtan tahliyesine karar verdi. Sanıklar hakkında 314/2. maddede belirtilen  "terör örgütü üyeliği" suçundan yeterli delil bulunduğuna hükmeden heyet,  sanıkların tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar aldı.

    Heyet 4'ü tutuklu 9 sanığın yargılanacağı davanın ilk duruşmasının, 29  Aralık'ta yapılmasını ve Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay ile 314. madde kapsamında  tutuklu bulunan sanıklar genel yayın yönetmeni Bilir Kaya ve yazı işleri müdürü  İnan Kızılkaya'nın bu hallerinin devamına da hükmetti.

    - İddianameden

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu savcılarından Umut Tepe  tarafından hazırlanan iddianamede, Özgür Gündem gazetesi yöneticileri ve  çalışanlarından Kemal Sancılı, Aslı Erdoğan, İnan Kızılkaya, Bilir Kaya, Ayşe  Necmiye Alpay, Emire Eren Keskin, Filiz Koçali, Ragıp Zarakolu ve Bilge Akut  şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

    İddianamede, Aslı Erdoğan ve yazar Necmiye Alpay'ın da bulunduğu 4'ü  tutuklu 9 şüphelinin, "silahlı terör örgütüne üye olmak, devletin birliğini ve  ülke bütünlüğünü bozmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından  ağırlaştırılmış müebbet ve 6,5 yıldan 17,5 yıla kadar hapis cezasına  çarptırılması talep ediliyor.

    Söz konusu gazetenin yayın politikasının cumhuriyetin niteliklerini,  siyasi, hukuki, sosyal ve ekonomik düzenini değiştirmek, devletin ve milletin  bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk devletinin ve cumhuriyetinin varlığını  tehlikeye düşürmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak, yıkmak veya ele geçirmek  olduğu belirtilen iddianamede, terör örgütü PKK ve KCK'nın yöneticilerinin  görüşlerine yer verilerek gazetede terör örgütünün propagandasının yapıldığı  aktarılıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu
Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu
Bakan Tekin: Geçen sene hayalet sınıftan dolayı yaklaşık 500 civarında okula ceza yazdık
Bakan Tekin: Geçen sene hayalet sınıftan dolayı yaklaşık 500...