Reklam
Suriyeli çocukların sesi oldular

Suriyeli çocukların sesi oldular

Tülay Demir Oktay öncülüğünde Suriyeli çocuklar için farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen sergi, sanat dünyasından büyük ilgi gördü

23 Kasım 2016 - 12:53

Eğitim uzmanı Tülay Demir Oktay ve ekibi, Avrupa’da göç yolunda kaybolan 10 bin Suriyeli çocuğun durumuna dikkat çekmek için özel bir sergiye imza attılar. Raffles Hotel’de ‘Resimler ile Konuşan Çocuklar’ adıyla açılışı yapılan etkinliğe, iş, sanat ve cemiyet dünyasından çok sayıda tanınmış isim katıldı. Konuklarıyla yakından ilgilenen Oktay başlattığı bu sosyal sorumluluk projesiyle ilgili olarak, “Çalışmalarımızla Avrupa’ya göç ederken kaybolan Suriyeli çocuklar için farkındalık sağlayacağız. Tüm dünyadan mülteci çocukların resimlerini analiz edeceğiz. Böylelikle uluslararası basında ve dünya gündeminde ses getireceğiz” diye konuştu.

Sergiyi gezen ünlü isimlerden Nebahat Çehre, “Çocuklar artık savaş görmesin ve genç yaşta evlendirilmesin. Artık gülelim ve eğlenelim” dedi. Hep aynı türden senaryolar geldiği için dertli olduğunu söyleyen oyuncu, “Aşk-ı Memnu’da canlandırdığım Firdevs karakteri yüzünden sürekli salon kadını rolleri geliyor. Halktan kopuk olmayan bir karakteri oynamak istiyorum” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu
Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu
Bakan Tekin: Geçen sene hayalet sınıftan dolayı yaklaşık 500 civarında okula ceza yazdık
Bakan Tekin: Geçen sene hayalet sınıftan dolayı yaklaşık 500...