"Türkiye’nin kafa karışıklığı yok"

"Türkiye'nin kafa karışıklığı yok"

10 Mayıs 2017 - 15:00 - Güncelleme: 10 Mayıs 2017 - 15:12

ABD'nin YPG'ye ağır silah verme kararından sonra Başbakan Binali Yıldırım konuyla ilgili açıklama yaptı.

Reuters haber ajansına göre Mattis, güney sınırının güvenliğine destek için Türkiye'yle çok yakın çalıcaklarını söyledi. Mattis, "Türkiye'nin endişelerine çözüm üreteceğiz" dedi.

İngiltere ziyareti öncesinde basının sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Mattis'in Türkiye ile ilgili yaptığı bu yorumu değerlendirdi. Türkiye'nin endişeleri nasıl giderilecek? sorusunu yönelten Yıldırım sözlerine şöyle devam etti.

"Türkiye’nin bu konudaki durumu çok nettir, kafa karışıklığı yoktur. Türkiye bölgede PKK’nın bir başka terör örgütü DEAŞ’a karşı kullanılmasına karşıdır. Bunu net bir şekilde muhataplarımıza söyledik. Bir terör örgütü kullanılarak bir başka örgüt yok edilemez. Sonra o örgüt başınıza bela olur. PKK’ya doğrudan ya da dolaylı yardımları kabul etmemiz mümkün değil. Bu son karardaki açıklamalarda da esasen Türkiye’nin hassasiyetlerinin azami ölçülerde dikkate alınacağının altı çizilmiştir. İşin özeti şudur: bölgede terörle mücadele dilecekse Türkiye bunu en güzel şekilde yıllardan beri yapıyor."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bahçeli, yaklaşık 2 aylık istirahatin ardından mesaisine başladı
Bahçeli, yaklaşık 2 aylık istirahatin ardından mesaisine...
Erdoğan: Terörsüz Türkiye ile ilgili süreç planladığımız şekilde yürümektedir
Erdoğan: Terörsüz Türkiye ile ilgili süreç planladığımız...