"CHP Belediyeciliği Ege'de Çöktü" başlıklı yazı dizimizle İzmir ve Ege Bölgesi'nde sınıfta kalan CHP'li belediyelerin 5 yıllık icraatlarını aktarmaya devam ediyoruz. 30 Mart 2014 seçimlerinde Urla'nın ilk kadın belediye başkanı olarak seçilen CHP'li Sibel Uyar, kronikleşmiş çevre ve alt yapı sorunlarının çözümüne ve ilçesin gelişimine yönelik ciddi bir proje üretemezken, milyonlarca liralık projeler de heba oldu. Yap-boz tahtasına dönen ilçedeki fosseptik, alt yapı, kirlilik gibi çevre sorunlarına dün değinirken bugün de ilçenin sorunlarını aktarmaya devam edeceğiz. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın heba olan milyonlarca liralık projelerin mimarı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne karşı tepkisiz kalması dikkat çekti.
2 MİLYON 500 BİN ÇÖPE GİTTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Urla'da fiyaskoyla sonuçlanan ve CHP'li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın sessiz kaldığı projelerin başında Urla Feribot İskelesi geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Şirketi'nin, deniz ulaşımını artırma hedefiyle yola çıkıp, tüm itirazlara rağmen yaptığı feribot iskelesi, 'Urla'nın en pahalı çöpü' şeklinde yorumlandı. Dev dubaların İzmir'den getirilip, denize monte edilmesiyle oluşan iskele, yaklaşık 2.5 milyon liraya mal oldu.
Urla'nın en büyük ihtiyaçlarının başında gelen okul sorununa ilaç olabilecek miktardaki para buraya harcandı. Ancak İzmir-Urla arasında sefer yapması planlanan feribot, önceki yıl 5 ya da 6 kez yolcu taşıdı.
Bu sezon ise bir kez bile gelmedi.
BİSİKLET YOLU TALAN OLDU
Urla'yı yap-boz tahtasına çeviren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci bir icraatı ise bisiklet yolu projesi oldu. Bu proje de fiyaskoyla sonuçlanırken CHP'li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ilçeyi savunmak yerine yine sessiz kalmayı tercih etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz mayıs ayında yapım çalışmalarına başladığı, Kalabak ile İskele arasını kapsayan, vatandaşların da yapımı konusunda büyük tepki gösterdiği bisiklet yolu daha üzerinden bir bisiklet geçmeden söküldü. Projeye 7 milyar euroluk ekonomiye sahip 'Eurovelo'ya dahil olma düşüncesiyle başlandı. Uygulama sırasında 2-3 kez proje değişikliği yaşandı.
Önce bisiklet yolu araç yollarını daralttığı ve çöp konteynırları ile duraklara engel olduğu için yeni düzenleme yapıldı.
5 MİLYONLUK ÇALIŞMA
Ekim ayında da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Avrupa Bisiklet Yolları Ağı'na (Eurovelo) girmek için yaptığı başvurunun kabul edilmesinin üzerinden 5 ay geçmeden, Urla'nın İskele ve Kalabak mahalleleri arasında oluşturulması planlanan bisiklet yolu, yine büyük bir masraf yapılarak söküldü. Bisiklet yolunun söküm işleminin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hedeflerinden birisi olan 'Eurovelo' projesine yapılan başvurunun da sekteye uğrayacağı iddia edildi. Bu nedenle 5-6 milyon liralık çalışma heba oldu.
ŞANTİYE TURİZM BÖLGESİ
Urla Özbek'te İzmir Büyükşehir Belediyesi şantiye kurma hazırlığında davalık oldu. Urla Belediyesi borçları karşılığında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne buradaki araziyi sattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi burayı hem şantiye hem de mezbaha hizmeti vermek için hazırladı.
Ancak Çevre Mühendisleri Odası'nın açtığı dava sonucunda yargı kararıyla çalışmalar durdu. Ancak burayı şantiye ve mezbaha yapmaya kararlı olan Aziz Kocaoğlu'na karşı Özbek halkı "turizm bölgemizi şantiyeye dönmesini istemiyoruz" diye eylemler yaptı.
SEYYAR CENNETİ URLA
Urla sokak ve kaldırımları işportacı tezgahı ve seyyar satıcıların odağı haline geldi. Kayıtdışı çalışan işportacılara göz yumulması ise çevredeki esnafın tepkisine neden oluyor. Urla Belediyesi zabıta ekipleri tarafından müdahale edilmesini isteyen vatandaşlar, "Kirasını ödeyen, vergisini veren esnaf mağdur. Zabıta görevini yapmıyor" diye yorum yaptı.
YORUMLAR