Sosyal Medya kullanım özürlüsüyüz
Rıdvan AKGÜN

Rıdvan AKGÜN

Sosyal Medya kullanım özürlüsüyüz

31 Mart 2017 - 13:11

Nasıl geçirir nasıl trollerim

Daha tıklamadan tanımadığınız birilerinin projeleri gözümüzü ve mausumuzu işgal ediyor. Dava açacağım. Salise de olsa zaman hırsızlığı var.

Yüz binlerce milyonlarca sayfa açılmış, içinde ipe sapa gelecek on binde bir sayfalar insana keyif veriyor.

Keyif denince fincanda pişmiş Türk kahvesini yudumlarken sosyal medyada geçireceğiniz zamanı planlarken, daha kahvenizin son yudumunu yani telvesini boğazınıza götürmeden sıkılıyor başka ilgi alanlarına kayıyorsunuz?

Adam ayağının fotoğrafını çekmiş Facebook’da paylaşmış, burnunu silmiş mendilinin fotoğrafını çekmiş birilerine mesaj gönderiyor, yeni aldığı silahını “emanet” adı altında Instagram’da paylaşıyor.

3 yıl önce merhume olmuş annesinin hastane fotoğrafını çekip “özledim anne” diye gönderiyor mezarına bir kez gidip, bir demet çiçek bile bırakmıyor.

Yakında kabir ziyaretleri yerine Facebook veya Instagram’da sanal tabutlar ziyaret edilecek.

Tamamı geyik, tamamı amaç dışı kullanım.

Amaca yönelik “piar” için kullanan profesyoneller hariç, al birini vur ötekine..

Aklı olmadan fikri olanlar her konuda tüm gönderilere cevap verenlerin başka işi yok zaten, bilmeden yorum, küfredenlerse “korum” diyor. Küfür almış başını gidiyor.

Özellikle son günlerde “Evet” ve “Hayır” tartışmaları edepsizliği zirveye taşındı. Bu kadar tahammülsüzlük sadece bizde mi var bilmiyorum ama gelişmiş ülkelerde maalesef böyle bir şey yok. Kabile kültürü misali neredeyse millet birbirini vuracak ne evet, ne de hayır taraftarları tahammülsüzlükte yarış halindeler, bir taraf biraz daha tahammüllü ama o taraf bende kalsın.

Sosyal medyada çeşitli fotoğraflarla yarış yapan insan sayısı en çok Türkiye’de.

Ben geçiririm usulü laf cambazlığı sonucunda kendini alim zanneden cahiller sürüsü akıllı geçinenlerden daha fazla.

Şöyle bir bakınca aklı başında olan insanların sosyal medyada sade bir görüntü ve sadece tanıdığı dostları ile sohbet yaptıklarını görüyoruz. Yüzde 97’si geyik, yüzde3’ü gerçek ve laf olsun torba dolsun diye sosyal anlamda çevre edinmek için sayfa açmışlar.

Google sosyal medyanın en dinamik dinozoru, dünyanın yükünü Google çekiyor. Dünya içine girmiş milyon kere tur atmış gibi tüm bilgileri bünyesinde (ABD’de) barındırıyor.

Sosyal medyada zart desek, zırt desek anında SAM Amca’nın bilgisinde. Yaşam göstergemiz sosyolojik ve psikolojik ruh halimiz ülkeler üzerinde siyaseti belirliyor.

Teknoloji özürlüsü gibi gözükenler, sosyal medyanın gerçek organik verileridir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar