Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca engelli vatandaşların özel sektörde istihdamını desteklemek üzere başlatılan "İş Koçluğu" sistemiyle 762 engelli vatandaşın meslek sahibi olması sağlandı.
Alınan bilgiye göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Garanti Bankası işbirliğinde Ankara, İstanbul, Gaziantep, Sakarya ve Samsun'da 2014'te hayata geçirilen "İşe Katıl Hayata Atıl Projesi" ile kamuda atanma hakkı bulunan engelli vatandaşların özel sektördeki istihdamını da artırmak hedeflendi.
Proje kapsamında engelli vatandaşları iş yaşamına hazırlayacak, iş ortamında karşı karşıya kaldığı uyum problemlerini çözüme kavuşturacak "İş Koçluğu" sistemini de başlatan Bakanlık, hem engellilerin hem de onlara yol gösterici olarak hizmet verecek vatandaşların iki taraflı istihdamına destek oldu.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, "İş Koçluğu" sistemi kapsamında projenin 4 Temmuz 2016'da tamamlanan birinci ayağında ilk etapta 64 iş koçu istihdam edilirken, 554 engelli vatandaşın da bu yolla işe yerleştirilmesi sağlandı. Ayrıca söz konusu 554 engelli bireyden 447'sinin sürdürülebilir istihdamı gerçekleştirildi.
Özel sektörde 9 ayda 315 engelli işe yerleştirildi
Projenin ikinci ayağını 16 Şubat 2017 tarihi itibarıyla hayata geçirme kararı alan Bakanlık, 15 iş koçunu daha istihdam etti. Bu süreçte de şu ana kadar 315 engelli vatandaşın kalıcı olarak özel sektörde istihdamı sağlandı.
Böylelikle "İş Koçluğu" sistemiyle özel sektörde kalıcı olarak istihdam edilen engellilerin sayısı 762'ye ulaştı. Projenin ikinci ayağının halihazırda Ankara, İstanbul ve İzmir'de devam ettirildiği öğrenildi.
YORUMLAR